“Ildbringer” og “Ildhjerte” af Sarah J. Maas

Ildhjerte ildbringer

Originaltitel: Empire of Storms
Forfatter: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass
Genre: Fantasy, drama
Oversat af: Sarah Feddersen Thomsen
Sider: 498 og 426
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 5. november 2021
DUO stjerner III


Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bøgerne. (Direkte link til bøgerne her og her. Læs mere om Sarah J. Mass her og serien ‘Throne of Glass’ her)

Der er gået to år siden jeg læste tredje bind, og jeg ville sådan ønske, at jeg bare kunne læse dem lige efter hinanden, så man ikke havde pause mellem bøgerne.

streg

Bagsidetekst

Aelin tager til Terrasen for at indtage sin trone og gøre klar til kampen mod Erawan. Hendes ankomst bliver dog ikke helt som forventet.

Samtidig er Elide på vej mod nord for at finde Aelin og Celaena Sardothien.
Oakwaldskoven er dog stor, og det er nemt at fare vild. Særligt når nogen følger efter én.

Dorian forsøger at affinde sig med sin nye rolle, men får større problemer at kæmpe mod, og Manon byder fortsat sin bedstemor trods, hvilket kan koste hende dyrt.

streg

Så er vi kommet til sjette og syvende bog i ‘Throne of Glass’, og undervejs i læsingen, var der en ting, der blev meget klar for mig. Mit læsetempo er meget hurtigere i de perioder, hvor alle karaktererne er samlet. Jeg læste i hvert fald knap så hurtigt, når de var spredt udover universet, dog med et par få undtagelser. 

Aelin formår at overraske gang på gang – selv til allersidst tager hun lige røven på alle hendes venner, og jeg beundrer hendes handlekraft og måde at planlægge længere frem og vide, hvordan hun skal få det, hun vil have. Hun inspirerer mig på mange måder, fordi hun er vokset så meget igennem bøgerne og været igennem så ufatteligt meget.

Manon kom jeg også tættere på, og jo mere jeg lærer om hende, desto mere nysgerrig bliver jeg. Elide er også en karakter, som er blevet mere fremtrædende og spændende at følge. Der skete mange ting undervejs i de her to bøger, og jeg var glad for at læse dem så kort tid efter de to foregående, da det gjorde en kæmpe forskel, da historien så stadig var frisk i hukommelsen.

Jeg er spændt på, hvor det hele skal ende henne, efter det tvist der dukkede op i slutningen. Sarah J. Maas er i hvert fald dygtig til at holde mig fanget i universet og hele tiden gøre det interessant at være med. Og mon ikke der kommer nye overraskelser og tvist, inden vi er færdige med det her univers.

streg

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *