“Ildens arving” af Sarah J. Maas

ildens arving

Originaltitel: Heir of Fire
Forfatter: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass
Genre: Fantasy, drama
Oversat af: Sarah Feddersen Thomsen
Sider: 781
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 15. januar 2019
DUO stjerner III

 

 

Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bøgerne. (Direkte link til bogen her. Læs mere om Sarah J. Mass her og serien ‘Throne of Glass’ her)

Det er lang tid siden, at jeg læste andet bind i ’Throne of Glass’ serien, og jeg havde lidt problemer med at komme ind i den, men da det først skete, var jeg helt opslugt.

streg

Resumé

Celaena er ankommet til Wendlyn. Her møder hun elverkrigeren, Rowan, som skal hjælpe hende med at træne sine evner, hvis hun skal gøre sig nogen forhåbninger om at få hjælp til at få viden om Wyrdnøglerne.

I mellemtiden forsøger Chaol at finde sin efterfølget i Adarlan, mens han også prøver at beskytte kronprinsen, Dorian, der har fundet ud af, at han har magi i blodet.

Dorian har lagt afstand til Chaol, efter han at opdagede hans magi. Han forsøger at undertrykke den, så han kan skjule den, men han får brug for hjælp. Alt imens fortsætter kongen af Adarlan sine skumle planer, hvor han monstre når vidt omkring.

streg

Det er næsten to år siden, at jeg læste andet bind i ’Throne of Glass’, så derfor var den langt væk i hukommelsen, og jeg måtte lige bruge lidt tid på at grave den frem, selvom jeg godt kunne huske hovedelementerne. ’Ildens arving’ fortsætter nemlig lige efter bind to, og man har derfor ikke lige frisket op, hvordan vi efterlod Celaena, Chaol og Dorian i sidste bind.

Jeg synes dog, at denne bog fangede mig noget mere end det var tilfældet med ’Midnatskronen’, og det var virkelig fedt! På trods af, at det er lidt af en mursten på knap 800 sider, vendte siderne sig næsten af sig selv, og jeg fik den læst henover et par dage. Der var masser af spænding, og min nysgerrighed gjorde det svært at lægge bogen fra mig. Jeg måtte simpelthen vide, hvad der skete i næste kapitel.

Vi har fået en ny vinkel på universet, og det er jeg lidt spændt på at finde ud af, hvordan det bliver flettet ind i de tre andre personers liv. I denne bog hører vi nemlig også om hekse, hvor vi følger heksen Manon, som virker kold og kynisk i starten, men hun udvikler sig og bliver en interessant karakter, som jeg egentlig ikke brød mig så meget om i starten, men det blev bedre hen af vejen.

Samtidig er der kommet en ny karakter på banen, nemlig Rowan, og han blev jeg ret betaget af. Jeg har et lille håb om, at han får en lykkelig fremtid med den fortid, han har haft. Jeg er helt vild med den kamp der foregår mellem ham og Celaena, fordi de tirrer hinanden så meget og har nogle voldsomme sammenstød. Rowan er også skyld i, at hun går igennem en enorm stor udvikling i denne bog, og jeg er kun kommet til at holde endnu mere af hende nu.

Lige nu længes jeg simpelthen sådan efter at have næste bog, så jeg kan finde ud af, hvad der sker videre med dem alle sammen. Det er en virkelig ond slutning på ’Ildens arving’, som bare efterlader en med den største lyst til at læse videre, så jeg håber, at den bliver oversat. Hvis ikke det bliver tilfældet, ved jeg, at jeg kommer til at læse resten på engelsk, så jeg kan finde ud af, hvordan det hele skal ende. Hvis du havde givet lidt op på serien efter andet bind, skal du endelig holde i – denne bog løfter serien helt enormt, og jeg glæder mig til at læse videre!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *