“Ilt-tyv 1: Over sløret” af Nicole Boyle Rødtness

oVER SLØRET

Original titel: Over sløret
Forfatter: Nicole Boyle Rødtness
Serie: Ilt-tyv
Genre: Ungdomsroman,
science-fiktion
Sider: 384
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 1. august 2015

5,5 DUO

 

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

En fantastisk bog, som lokkede mig ind i et spændende univers og jeg læste bogen nonstop, fordi jeg ikke havde lyst til at lægge den fra mig.

streg

Resumé

I Troy og Slays verden koster hvert åndedrag penge. Det er kun de rige, som har råd til at købe kvalitetsilt, som man frit kunne trække, dengang de levede under sløret inden katastrofen. De fattige må nøjes med dårlig ilt, samt at være tættere på sløret, som gør dem syge på grund af stråling. Halvsøskende Troy og Slay må derfor kæmpe hver dag, for at skabe penge til dem selv og deres familier. En dag går det dog galt. Troy mister sit job og Slay bliver fængslet under falske anklager. Begge må finde en vej ud af deres problemer, men hvad de ikke ved, er at det kan være den samme fællesnævner for deres løsninger og problemer.

streg

Anmeldelse

Jeg har længe hørt om serien ’Ilttyv’, og kun gode ting, så jeg ved simpelthen ikke, hvorfor jeg ikke har fået dem læst før nu.  Men nu har jeg fået læst ’Under sløret’ og jeg elskede den. Et vidunderligt univers, som man bliver lukket ind i. Jeg kunne slet ikke lægge bogen fra mig igen. Den er meget letlæselig og dejlig nem at komme ind i. Der skulle virkelig ikke meget til, for at man forstår verdenen, som man befinder sig i. Den er rigtig fed bygget op, og man fornemmer tydeligt kompleksibiliteten i universet, da man kommer længere ind i kapitalerne.

Vi skiftes mellem at høre fra Shay og Troy, 2 halvsøskende, som kæmper for at overleve og tjene penge, for at forsørge deres familie. Jeg kunne lide dem begge lige meget, og i starten bevæger de sig 2 forskellige veje, som faktisk ender med at blive rodet ud i de samme, ved den samme arbejdsgiver. Jeg kan rigtig godt lide måde deres verden er bygget op, med at man skal tjene penge til at købe ilt, og at der er forskellige former for samfundslag, og derved forskellige former for ilt. Det er på alle måder gennemført.

Selvfølgelig ender bog med en kæmpe cliffhanger, som er så forfærdelig, at man ikke kan lade være med at læse videre lige med det samme. ’Ilttyv: Over sløret’ er på alle måder en awesome bog, lige til dem som elsker et godt plot, gode karaktere og et interessant univers, fordi den indeholder det hele. Jeg glæder mig til at læse videre i serien, fordi jeg har en fornemmelse af, at den kommer til at vise os en masse hemmeligheder under sløret.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *