“Ilt-tyv 2: Under sløret” af Nicole Boyle Rødtness

Under sløret

Original titel: Under Sløret
Forfatter: Nicole Boyle Rødtness
Serie: Ilt-tyv
Genre: Ungdomsroman, science-fiktion
Sider: 336
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 15. januar 2016

5,5 DUO

 

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

’Under sløret’ fortsætter i bedste stil, som dens forrige. Denne gang kommer vi under sløret og får et indblik i deres verden, som gemmer på en masse hemmeligheder og spænding. En serie man kun kan elske.

streg

Resumé

Efter at Marton har kastet Troy gennem sløret, vil Shay kun have hævn. Det er dog ikke lige let og det lykkes hende også kun at få et fodfæste, da hun finder en magtfuld forbundsfælle, som har hemmeligheder om Marton hun kan bruge. Troy og Jana overlever faldet under sløret, men vågner op til en hel anden verden, hvor tingene slet ikke er som de troede, eller er blevet fortalt. De kæmper hårdt for at komme op igennem sløret.

streg

Anmeldelse

Jeg begyndte på ’Under sløret’ med samme, efter at have læst ’Over sløret’, fordi jeg simpelthen ikke kunne vente. Jeg var rigtig spændt på, hvordan det ville være under sløret, da man sagtens kunne gætte, at vi ville finde andre mennesker. Her møder vi faktisk en del, som har fået bygget en verden op, så de kan overleve i forbindelse med ilten. Vi er fortsat i det fantastiske univers, som jeg blev præsenteret for i den første bog i serien. Det er rigtig godt beskrevet, og bogen er meget letlæselig. Jeg læsten bogen på en dag, fordi jeg bare ikke kunne lægge den fra mig.

Vi skiftes mellem at høre fra Troy og Shay, og det fungerede rigtig godt, især nu hvor hun er over sløret og han er under sløret. Det var med til at give en rigtig god spænding og mystik over bogen, da forfatteren var rigtig god til at give læseren en masse små chiffhangere, som gjorde, at man bare ikke kunne vente med at læse videre på hver deres historie. Jeg kan stadig rigtig godt lide dem begge. Der var ikke noget, som jeg faldt over, som jeg ikke kunne lide. Det var alt sammen vildt godt og fungerede bare.

Der er rigtig meget spænding i bogen, fordi der foregår så meget forskelligt både over og under sløret, men selvfølgelig er det hele på en måde koblet sammen, og det gør også, at selvom bogen er rigtig letlæselig, er der fortsat dybde i historien. Jeg er også gået i gang med den sidste bog i serien, der hedder ’Gennem sløret’. Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan historien kommer til at gå for Shay og Troy, og om de kommer til at lykkes med deres missioner.

’Ilttyv’ trilogien er helt sikkert et nogle bøger, som jeg kan anbefale til dem, der godt kan lide en god historie, med et par stærke hovedpersoner, kærlighed og spænding.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *