“Ingvar Lykkes røv” af Nina Elisabeth Grøntvedt

Ingvar lykkes røv

Original titel: Rumpa til Ingvar Lykke
Forfatter: Nina Elisabeth Grøntvedt
Oversat af: Anne Krogh Hørning
Genr
e: Ungdomsbog
Sider: 365
Forlag: Turbine

Udgivelsesdato: 2. maj 2018

DUO stjerner 4

 

 


Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

’Ingvar Lykkes røv’ var en blandet læseoplevelse, hvor de sidste 20 sider medførte, at historien blev lidt bedre for mig.

streg

Resumé

Pauline er snart 15 år og drømmer om at blive en verdensberømt instruktør en dag. Problemet er bare, at hendes eget liv er kedeligt, så hvad skal hun lave film om? En dag får de af vide i klassen, at skuespilleren Ingvar Lykke kommer og underviser dem i skuespil, og fra den dag ændrer Paulines liv sig voldsomt.

streg

Anmeldelse

Åh hvor havde jeg en blandet følelse med ’Ingvar Lykkes røv’ og jeg skifter hele tiden mellem at den skal have 3,5 og 4 stjerner. Grunden til det, er at jeg blev rigtig hurtig træt af Pauline, men tænker samtidig at det kan skyldes, at aldersforskellen på mig og hende er så stor, og jeg derfor havde svært ved at sætte mig i hendes sted.

En ting er nemlig at være hemmelig forelsket eller have et crush på en kendt, noget helt andet er at det udvikler sig til en besættelse, hvor man bliver helt stalker agtig. Jeg ved godt, at man på en måde også kan stalke i det skjulte i dag, ved at bruge de sociale medier, men i ’Ingvar Lykkes røv’ går det helt ud i nogle ekstremer, hvor jeg bare sad og krummede tæer, og næsten ikke turde læse videre.

Samtidig kan jeg ikke forstå, at Pauline misforstår så utrolig mange ting – hun er den mest naive karakter, jeg nogen siden har stiftet bekendtskab med, og godt nok er jeg også selv det til tider, men igen var det ført helt ud i ekstremerne. Til gengæld elskede jeg slutningen, som både var forfærdelig pinlig men også morsom.

Bogen kommer også omkring skilsmisse, og hvordan det er at være barn, når ens forældre ikke er sammen med. Det var faktisk et element, som jeg syntes var rigtig godt beskrevet følelsesmæssigt, hvor frustrerende og sørgeligt det er, når ens forældre ikke er sammen mere. Forfatteren har berørt dette emne rigtig fint, så det hænger godt sammen med resten af historien.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *