“Interrail” af Mette Klint

interrail

Original titel: Interrail
Genre: Ungdomsbog
Forfatter: Mette Klint
Sider: 299

Forlag: Vild Maskine
Udgivelsesdato: 7. juni 2019

duo 4½

 

 

 

 


Tak til Vild Maskine for anmeldereksemplaret.

’Interrail’ lød lige som den lille sommerbog, jeg stod og manglede, og det var virkelig en hyggelig og sød læseoplevelse.
streg

Resumé

Helena skal bruge fire i sin sommerferie på Interrail, som skal føre hende til Italien. På toget møder hun Junuz, og selvom hun har en kæreste, bliver hun lidt draget af ham. Junuz er på vej væk fra et turbulent år, og han vil gerne finde ud af mere om den kultur, som hans far kommer fra. Helena bærer også på rundt på en smerte, som hun forsøger at komme ovenpå. Måske kan de sammen lindre hinandens smerter.

streg

Anmeldelse

Jeg kunne rigtig godt lide, at bogen tog udgangspunkt i interrail, da det er noget, jeg selv overvejede at gøre, da jeg var yngre. Derfor håbede jeg lidt, at jeg ville få lidt med på denne måde. Det var dog ikke langt, vi kom med på rejsen, men det var alligevel meget passende.

Junuz er en kæk, ung fyr, som har sit at slås med, og bogen er bygget sådan op, at når vi hører fra hans synsvinkel, tager det os med tilbage til starten af hans historie, og når vi så får Helenas synsvinkel, kommer vi tilbage til nutiden. Jeg var faktisk lidt overrasket over, hvor godt det fungerede. Jeg troede ellers, at jeg muligvis ville savne noget af Helenas historie, men fordi Junuz stiller så mange spørgsmål, får vi stille og roligt dækket hendes fortid også.

Jeg var imponeret over, hvor meget Helena voksede på relativ kort tid. Hun blev mere modig og udadvendt af at møde Junuz, og han var altså bare en fyr, som jeg rigtig godt kunne lide, fordi det virkede som om, at han havde et stort hjerte og et lyst sind. Jeg fandt dog ud af, at han havde noget mere i bagage, end hvad jeg lige havde forestillet mig, og han også er modnet helt vildt i løbet af et år.

’Interrail’ er en hyggelig, sød og lidt romantisk bog, som er meget passende til sommermånederne. Den tager nogle tunge emner op undervejs, såsom selvskade, utroskab, skyldfølelse og at miste, og den gør det på en virkelig fin måde, især når man vejer det op imod, hvor god bogen er. Jeg synes, den kommer rigtig godt omkring det hele, og efterlod mig lidt lettere om hjertet, efter at jeg fulgte deres måde at tackle deres fortid på. Den kan varmt anbefales.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *