“Ìssòls fortælling” af Sidsel Katrine Slej

Íssóls fortælling

Originaltitel: Íssóls fortælling
Forfatter: Sidsel Katrine Slej
Serie: Asgårds døtre
Genre: Fantasy, ungdom
Sider: 330
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 26. februar 2021

 

 

 

 

Tak til Sidsel Katrine Slej for anmeldereksemplaret.

Jeg havde ikke forventet, at ’Ìssóls fortælling’ ville overgå ’Ingeborgs fortælling’, men det var tilfældet!

streg

Resumé

Ìssóls Asmundsdatter er en af Asgårds bedste urtemagersker – hun kan dyrke alle urter og helbrede alle sygdomme. Da hendes hjemegn, Østfold, bliver truet, både af koppevirus og jætterne fra Glitterheims bjerge, og hun ikke kan dyrke stormkrone, som der den urt, der kræves for at helbrede kopper, må hun drage til fjendens land for at finde stormkrone. Rejsen ender med at sætte hendes liv og hjerte på spil, men måske kan det redde hendes hjemegn.

streg

Anmeldelse

Min oplevelse med trilogier er ofte, at andet bind kan være lidt kedelig og langtrukken, fordi den bygger op til en stor finale i den sidste bog. Derfor er der ofte ikke så meget action, men det var slet ikke tilfældet med Íssóls fortælling! Tværtimod. Jeg er virkelig imponeret og synes faktisk, at denne slog første bog, og det havde jeg slet ikke regnet med.

Ìssól stiftede vi bekendtskab med i ’Ingeborgs fortælling’, og allerede der stod det klart, at hun havde en udfordrende fremtid foran sig, fordi hun blev lidt tvunget ind i et ægteskab, hun ikke selv havde valgt fra start af. Hendes fremtid viser sig dog at blive helt anderledes, end jeg havde forventet ud fra afslutningen på den første bog, så det blev jeg kun positivt overrasket over.

Jeg kunne også rigtig godt lide, at handlingen havde så mange tvist, for jeg blev virkelig overrasket flere gange, da jeg ikke havde forudset de drejninger på forhånd, og sådan noget elsker jeg, når man ikke kan regne ud, hvad der sker på næste side! Íssol udvikler sig også enormt meget og bliver mere handlekraftig, hvor hun før var mere tilbageholdende og følte, hun ikke kunne bidrage med så meget.

’Íssóls fortælling’ har et hæsblæsende tempo, og jeg skulle virkelig følge med for at få det hele med, men det var kun fedt, og jeg læste den også ret hurtigt, da den var svær at slippe. Med alt det der er sket i den her bog, venter jeg i den største spænding på, hvad der sker i den sidste bog. Jeg forsøger at holde mine forventninger nede, så jeg ikke bliver skuffet, hvis den tryllebinder mig på samme måde, men med kendskab, jeg har til forfatteren, er jeg ret sikker på, at jeg ikke bliver skuffet – det er i hvert fald ikke sket tidligere.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *