“Izzy + Tristan” af Shannon Dunlap

izzy

Original titel: Izzy and Tristan
Forfatter: Shannon Dunlap
Oversat af: Betty Frank Simonsen
Genre: Ungdomsbog
Sider: 350
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelsesdato: 28. maj 2019

 

 

 

 

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret

Jeg blev desværre aldrig rigtig fanget af ’Izzy + Tristan’. Den bliver omtalt som en stor kærlighedsbog som Romeo og Julie og en genfortælling af Tristan og Isolde, men for mig var det en stor skuffelse.

streg

Resumé

Tristan bor sammen med sin tante i Brooklyn sammen med sin fætter Marcus. Marcus er indblandet i en masse kriminelle ting, og han styrer nabolaget, skolen og vennerne med en hård hånd. Han er også god til at udnytte Tristan og hans talent, i form af at han er en fremragende skakspiller. Izzy er flyttet til Brooklyn sammen med sin hvide familie til den sorte bydel. Her møder hun Tristan og forelsker sig hovedkluds i ham ved første øjekast. Men det er ikke meningen, at det skal være let. For Marcus har nemlig også fået øje på Izzy, og han vil have hende for sig selv.

streg

Anmeldelse

Jeg synes faktisk, dette var en svær anmeldelse at skrive, fordi jeg havde måske for høje forventninger til bogen, inden jeg gik i gang, ellers er jeg måske bare kommet over alderen for denne målgruppe, fordi jeg blev simpelthen bare slet ikke fanget af hverken universet, handlingen eller personerne. Dét, jeg rent faktisk godt kunne lide ved bogen, var at den faktisk kommer ind på den del forskellige emner, som er meget relevante for unge. Vi støder på nogle psykiske sygdomme, vold, bandemiljø, racisme, kærlighed og en masse hemmeligheder.

Vi følger generelt 3 forskellige mennesker. Jeg kunne godt lide, at de havde fået hver deres navn efter en skakbrik – det synes jeg var ret fedt, men betød selvfølgelig også, at jeg lige skulle finde ud af, hvem der var hvem i starten, men der gik dog ikke længe, før det faldt på plads. Vi følger selvfølgelig Izzy og Tristan. Overraskelsen for mig blev at vi også kom til at følge Brianna, som bliver en tæt ven af Izzy og derved får et indblik udefra i situationen og personerne gennem hende.

Bogen bliver virkelig markedsført som en stor kærlighedsbog, og ja, jeg synes da også, at der mærkes en lille smule kemi helt i starten mellem vores hovedpersoner, men that’s it. Resten synes jeg virkede alt alt for opbygget, og det fungerede bare slet ikke for mig. Igen kan det være alderen som er imod mig, men jeg manglende nok bare helt af forstå, hvorfor de ikke kunne være ærlige om deres kærlighed. I andre fortællinger om Tristan og Isolde har det givet meget mening, men i denne bog fungerede det ikke for mig, og dette irriterede mig faktisk utrolig meget i løbet af bogen.

Det gik egentligt hurtigt med at læse bogen, og jeg følte mig egentligt også underholdt til tider. For mig synes jeg godt, der kunne have kommet noget mere fokus på de emner, som bogen egentligt også rummer, særligt om racisme, som først rigtig gik op for mig til sidst i bogen, at dette også havde en faktor, fordi jeg synes, det er meget nutidigt og derved relevant at have givet noget mere fokus. Så samlet set var jeg ikke imponeret over ’Izzy og Tristan’, men synes alligevel at bogen havde noget potentiale i form af de problematikker, som vi får beskrevet.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *