”Jeg elsker dig, men sig det ik’ til nogen – det bliver over dit lig” af Ally Carter

Gallagher Girls 1

Titel: ”Jeg elsker dig, men sig det ik’ til nogen – det bliver over dit lig”
Serie: Gallagher Girls
Original titel: I’d Tell You I Love You, But Then I’d Have to Kill You
Forfatter: Ally Carter
Oversat af: Tine Sakura Bestle
Udkom: 8. februar 2012
Sider: 286
Forlag: Alvilda

DUO stjerner 4

 

”Jeg elsker dig, men sig det ik til nogen – det bliver over dit lig!” er både spændende, sjov og en rigtig tøsebog. Jeg elskede den allerede fra første side.

streg

Resumé

Cammie går på Gallagher Akademiet – en skole kun for de klogeste piger. Udadtil ligner skolen en kostskole fuld af snotforkælede, rige børn, men i virkeligheden er den en tophemmelig spionskole.

Da Cammie og hendes veninder Bex og Liz får en ny værelseskammerat, Macey, bliver de ikke ligefrem bedste veninder lige med det samme. Macey er en rig, forkælet pige, som går alt for meget op i modeblade, design, makeup og drenge.

Men da Cammie en dag møder en dreng, da hun er ude i den nærliggende by, aner hun ikke, hvad hun skal gøre. Hun kan hacke sig ind i hans mail, gennemrode hans skrald, sætte sporingsenheder i hans sko, men hvordan kan man vide, om sådan en dreng kan lide en?

Ingen af de 14 sporg, Cammie kan tale, hedder Dreng, men Macey viser sig at vide en hel del. De to piger indgår en aftale, men kan en helt almindelig dreng og en tophemmelig spionpige overhovedet være sammen?

streg

Anmeldelse

Jeg havde aldrig hørt om ”Gallagher Girls”, før jeg så bøgerne stå på en hylde i boghandleren Jeg kendte til forfatteren på grund af hendes anden YA-serie, ”Heist Society”, og jeg vidste, at hun skulle være god. Da jeg læste bag på ”Jeg elsker dig, men sig det ik til nogen – det bliver over dit lig!” synes jeg, at den lød som en spændende og sjov tøsebog – og jeg blev ikke skuffet.

”Jeg elsker dig, men sig det ik til nogen – det bliver over dit lig!” er klart en bog for piger. Den har et virkelig godt mix af dagligdagen på skolen og går en hel del i detalje med, hvad uddannelsen til spion indebærer. Samtidig er der også plads til veninder og tøsefnidder – og drenge. Men det er så dejligt blandet, at der hverken er for meget af det ene eller det andet.

Bogen minder ikke om noget, jeg har læst før. Hele spion-temaet er nyt for mig. Men hvis jeg skulle sammenligne den med noget, jeg har læst, ville det nok være ”Pretty Little Liars”-serien. Den har også både tøsefnidder og et twist af noget andet, hvilket jeg synes er rigtig fedt.

Sprog i bogen er også ret fedt – meget troværdigt og sådan, vi unge nu engang snakker. Oversætteren er heller ikke bange for at beholde nogle engelske udtryk, og det er også godt. Det bidrager også til, at det virkelig er som om, bogen er skrevet af en teenager, på den gode måde.

Personerne i bogen er meget forskellige, og det gør handlingen sjovere. De har alle deres unikke personlighedstræk, og der kommer de nogle gange på tværs af hinanden, præcis som veninder gør nogle gange i virkelighedens verden.

Skolen, Gallagher Akademiet, er virkelig godt beskrevet. Lige fra selve udseendet til livet på skolen – fagene, lærerne, de andre elever. En sjov detalje er for eksempel, at der hver dag, når de skal spise i den store sal, er opstillet et skilt med, hvilket sprog alle pigerne skal snakke. Så en dag er det fransk, den næste kinesisk. Det giver et meget godt indblik i, hvordan det er at gå der.

Alt i alt er ”Jeg elsker dig, men sig det ik til nogen – det bliver over dit lig!” både hyggelig og lidt hurtig læsning – jeg læste den på to dages tid. Den var dog rigtig god og underholdende – glæder mig allerede til at læse den næste i serien.

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *