“Jordskælv” af Christian Engkilde

Jordskælv

Originaltitel: Jordskælv
Forfatter: Christian Engkilde
Serie: Pandora
Forlag: Silhuet
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 497
Udgivelsesdato: 18. september 2021

 

 

 


Tak til Silhuet for anmeldereksemplaret.

Jeg læste ‘Jordskælv’ lige efter ‘Sandstorm’, og det var en god beslutning, så jeg allerede var inde i universet og historien frisk i hukommelsen.

streg

Bagsidetekst

Fortiden har indhentet Pandoras far, og Enklaven har tvunget ham tilbage til den by, han flygtede fra mange år tidligere. Pandora og Alexander følger efter, men de er dårligt trådt ind i Slummens støvede gader, før de bliver hvirvlet ind i spillet om hele befolkningens fremtid. En fremtid, der styrer lige mod kaos og død i et omfang, der ikke er set siden Toba udryddede størstedelen af jordens befolkning.

Pandora stilles over for umulige valg. Hvordan vælger hun side, når der er mennesker, hun elsker på begge sider af Enklavens høje mure? Ikke at vælge, kan hurtigt vise sig at blive det farligste valg.

streg

Anmeldelse

Med den måde ‘Sandstorm’ sluttede på, var jeg glad for at have ‘Jordskælv’ liggende, som jeg bare kunne gå i gang med, med det samme. Det var dog også en bog, som tog mig med storm – jeg troede ikke, det kunne blive vildere, men jeg tog i den grad fejl. Jeg må virkelig tage hatten af for det dygtige arbejde, der ligger bag denne serie og det univers og handling, som Christian Engkilde har fået skabt. Det er mildt sagt imponerende!

Pandora gennemgår en stor udvikling i ‘Jordskælv’, men det skyldes også, at hun bliver presset på alle fronter, og jeg tror at det pres er med til guide hende i, hvilken retning hun skal gå i, og hvad der er rigtigt for hende. Hun viser sig at være endnu mere bad ass, end jeg kunne forestille mig var muligt, og er virkelig den karakter, der imponerer mig mest og kan holde mig fanget.

Jeg synes nemlig ikke, at Alexander er så interessant, men der kommer en ny karakter i ‘Jordskælv’, som hedder Colina, og hende synes jeg bestemt også var spændende at følge og lære at kende. Der sker også nogle ting undervejs, som gjorde dybt indtryk på mig, fordi Pandora bliver udsat for nogle forfærdelige ting, som jeg ikke ville ønske for nogen.

‘Jordskælv’ er en brag af en afslutning på en fantastisk serie, som får alle mine varmeste anbefalinger. Jeg kunne sagtens finde på at læse den igen en dag, fordi den overraskede mig så positivt, indeholdt en spændende, interessant og rørende historie, og den bare formåede at holde mig klistret til siderne.

 streg

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *