“Kærlighedsbreve til de døde” af Ava Dellaira

Kærlighedsbreve til de døde

Originaltitel: Love Letters to the Dead
Forfatter: Ava Dellaira
Forlag: Ordenes by
Genre: Ungdomsroman
Sider: 358
Udgivelsesdato: 22. oktober 2015
Oversat af: Nanna Kalkar og Paul McNeice  

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

Jeg har virkelig glædet mig til, at skulle læse ’Kærlighedsbreve til de døde’, fordi den har fået så mange gode anmeldelser, så jeg måtte bare vide, om den var så god, som det blev lød til. Det viste sig, at den var endnu bedre!

streg

Resumé

Laurel er blevet enebarn, efter hun mistede sin søster, May, som hun virkelig så op til og anså som perfekt. Hendes forældre er skilt, men efter Mays død, er moderen flyttet til Californien, så Laurel bor på skift hos sin far og kristne tante. Da Laurel begynder på High School får hun en opgave for, hvor hun skal skrive et brev til en afdød berømthed. Hvad der starter som et brev til Kurt Cobain, grundet at May elskede ham, ender ud med at blive noget mere omfattende.

streg

Anmeldelse

Jeg ved ikke om det var bagsideteksten eller anmelderkommentarerne, som var det der fik min opmærksom først ’Kærlighedsbreve til de døde’, men jeg var slet ikke i tvivl om, at her var en bog, jeg måtte læse! Da jeg så fik bogen i hånden, var der endnu en fed detalje, som bare bidrog til, at jeg syntes endnu bedre om den – den er nemlig sort rundt i kanterne, som ligesom er med til at gøre den endnu mere speciel og gøre at den bliver endnu flottere.

Bogen er skrevet på den måde, at der ikke er kapitler, men derimod breve til forskellige afdøde berømtheder. Det er også noget, som er nyt for mig og det fungerede overraskende godt. Brevene fortæller både noget om den berømthed, Laurel skriver til, men også om hvad Laurel render rundt og laver, som hun så fortæller om i brevet til personen. Det betød at jeg fik en masse ny viden om de forskellige berømtheder, som faktisk var rigtig interessant og hang utroligt godt sammen med handlingen, da der var en forbindelse mellem hvilken person hun skrev til og det som hun selv oplevede.

’Kærlighedsbreve til de døde’ er også en bog, som jeg ved, jeg aldrig vil glemme. Den gjorde virkelig indtryk på mig, på en måde som jeg ikke har oplevet så tit, fordi Laurel og ikke mindst hendes historie er så tankevækkende. Det Laurel har oplevet og de vilkår hun har været nødt til at indfinde sig med, satte virkelig sine spor hos mig og gav mig en masse at tænke over. Det er meget tydeligt at mærke, at hun virkelig er i ubalance med sig selv, men samtidig udvikler sig igennem bogen, hvilket var en smuk proces, at være en del af.

Jeg er faktisk selv lidt rystet over, hvor meget ’Kærlighedsbreve til de døde’ har påvirket mig. Dét at jeg selv har mistet en person i den nære familie, har helt sikkert været en del af det, men historien er virkelig også velskrevet og det tog ingen tid for forfatteren, Ava Dellaira, at få mig fanget af den. Jeg kan virkelig også bare godt lide, at der bliver taget så mange emner op, hvor de fleste stadig kan være et tabu at snakke om i dag.

Der er også rigtig mange forskellige slags kærligheder til stede i ’Kærlighedsbreve til de døde’. Først er der kærligheden mellem Laurel og May, kærligheden mellem forældrene som går i stykker, kærligheden fra forældrene til børnene, kærlighed mellem to piger, kærligheden til afdøde berømtheder, kærlighed til Jesus og kærlighed mellem Laurel og Sky. Jeg er selv en stor fan af kærlighedshistorier og denne bog er virkelig fyldt op af alle former for den, uden at det på noget tidspunkt bliver for meget.

Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg kommer til at læse denne bog. Der er simpelthen så mange lag til stede, at jeg er overbevist om, at næste gang jeg læser den, vil der dukke ting op, som jeg ikke lagde mærke til første gang. Jeg synes faktisk, at ’Kærlighedsbreve til de døde’ er en must-read bog og jeg kan kun give de største og varmeste anbefalinger til alle, da jeg ikke synes nogen skal gå glip af denne helt igennem specielle og mind blowing historie.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *