“Kaldet fra Galathea” af Nathali og Bettina Liane

kaldet

Originaltitel: Kaldet fra Galathea
Forfatter: Nathali og Bettina Liane
Forlag: Turbine
Genre: Fantasy
Sider: 551
Udgivelsesdato: 6. september 2019

 

 

 

 


Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

Den flotte forside på ’Kaldet fra Galathea’ var det, der først fangede min opmærksomhed, og jeg var spændt på at tage med på rejsen til Galathea.

streg

Resumé

En dag finder Aia og hendes tvillingebror Peter en gammel rejsekuffert, og det bliver starten på et nyt og magisk eventyr for dem. I kufferten finder de to invitationer til det mystiske skib Galathea, som kan sejle mellem magiske verdener. Da de kommer ombord på skibet, finder de andre jævnaldrende, og sammen med dem skal de trænes til at bekæmpe den trussel, som vil udslette den magiske verden Igdrafell. Men snart begynder der er at ske uforklarlige ting på skibet.

streg

Anmeldelse

Jeg må tilstå, at det var forsiden og bogryggen, der i starten fik min udelte opmærksomhed, for hold da op, hvor var de flotte! At indholdet inde i bogen så viste sig at leve op til bogens smukke ydre var bare virkelig fedt. Jeg elsker, når en bog med så meget worldbuilding kan fange mig så meget, at jeg nærmest forsvinder ind i siderne og selv er til stede i universet.

Det er et gennemført arbejde, som Nathali og Bettina Liane har lavet med ’Kaldet til Galathea’. Vi bliver taget med på en rejse, som både er spændende, mystisk og magisk, og jeg elskede hvert minut. På nogle måder minder den mig om Harry Potter og så alligevel ikke, fordi den er helt sin egen. Jeg er virkelig imponeret over, hvor godt universet er bygget, og det er slet ikke til at mærke, at det altså er en debutbog fra de to dygtige kvinder.

Vi befinder os på skibet Galathea det meste af tiden, hvor man bliver trænet til kamp og får undervisning indenfor den magiske verden. Her møder Aia og Peter både venner og fjender, da de i takt med tiden lærer mere om dem selv og deres baggrund. Aia bliver virkelig sat på prøve og møder rigtig meget modstand, og også en hel del mere end sin tvillingebror Peter. Af en eller anden grund gør hun sig mere bemærket, end han gør. Derfor kæmper hun også rigtig meget med sig selv og finde ud af, hvem hun kan stole på.

Da der begynder at ske mystiske ting på skibet, bliver hun med det samme mistænkt, og det gør det ikke lettere, at hun har en anden baggrund end de andre jævnaldrende på skibet. Så da hun endelig egentlig burde bede om hjælp, vælger hun at klare det selv i samarbejde med sine venner, på trods af at det er store og uoverskuelig ting, hun skal kæmpe mod, især i hendes alder.

Allerede da jeg startede på bogen, havde jeg en fornemmelse af, at jeg havde noget godt i vente, fordi sproget også var så stærkt og gennemtænkt. Jeg kunne virkelig mærke, at der var blevet kræset for detaljerne, og for at gøre sproget og beskrivelserne så præcise og levende som muligt. 

Jeg synes faktisk ’Kaldet fra Galathea’ er så god, at det er på niveau med J. K. Rowlings ’Harry Potter’ univers, som jeg stadig elsker! Min opfordring til andre er derfor, at de simpelthen ikke må snyde sig selv for dette gennemtænkte og gennemførte univers, hvor der er masser af spænding til stede, og som jeg synes egner sig til begge køn.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *