“Kampen om Valianien” af Christina Bonde

izola 2

Original titel: Kampen om Valianien
Forfatter: Christina Bonde

Genre: Ungdomsbog
Serie: Izola
Sider: 336

Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 19. oktober 2018

duo 4½

 

 

 

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret.

Jeg havde glædet mig til at fortsætte på Izolas rejse, især ovenpå de afsløringer der kom til sidst i ’Rejsen til Falkien’.
streg

Resumé

Izola er rejst hjem igen fra Falkien, hvor hun opsøger Casper, der dog ikke tror på hendes fortælling om Falkien, og tror at det handler om en måde at tackle sorgen på. Da hendes morfar fortæller hende om moderens fortid, bliver Izola for alvor i tvivl om, hvad der er op og ned. Hun vender dog tilbage til Falkien i et forsøg på at redde befolkningen, og samtidig finde Jorian igen, da de bliver skilt ad. Hjælpen ender med at komme fra en ven, der har hjulpet hende før.

streg

Anmeldelse

Jeg var spændt på at komme tilbage til Izola, og finde ud af, hvor hendes rejse nu ville gå hen. Her bagefter sidder jeg dog og er mere forvirret end nogensinde. De ting der kom frem til sidst i bogen, fik mig nemlig til at undre mig over, hvordan det hele vil ende, og hvad der til sidst vil komme frem i lyset.

Beskrivelserne er sindssygt gode, og det var let at følge Izola på hendes rejse, og føle det som om, at man stod lige ved siden af hende og var med på sidelinjen. Jeg kunne bedst lide tiden i Falkien – muligvis fordi den magiske verden er så spændende at følge. Derudover er der så mange nye ting indenfor fantasygenren, som jeg blev præsenteret for her i ’Izola’, hvilket er super fedt.

Jeg synes, at Christina Bonde er god til at samle de små tråde her i ’Kampen til Valianien’, og samtidig sørge for at gøre læseren nysgerrig på, hvor historien vil ende henne. Samtidig er det bare nogle enormt flotte forsideillustrationer, som jeg simpelthen ikke kan rose nok – de passer bare perfekt til indholdet i bogen.

Der kommer endnu en bog, da ’Izola’ er en trilogi, så jeg har noget at se frem til. Lige nu vil jeg bare virkelig gerne tilbage og finde ud af, om de ting jeg er blevet forvirret over, bliver udredet i den næste, hvilket jeg næsten kun kan forestille mig. Hvis du var vild med ’Rejsen til Falkien’ må du simpelthen læse ’Kampen om Valianien’!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *