“Kan du gætte hvem jeg er?” af Ally Carter

Titel: ”Kan du gætte hvem jeg er?”
Serie: Gallagher Girls
Original titel: ”Don’t judge a girl by her cover”
Forfatter: Ally Carter
Oversat af: Tine Sakura Bestle
Udkom: 1. februar 2013
Sider: 263
Forlag: Alvilda

duo 4½

 

”Jeg er helt vild med ”Gallagher Girls”-serien, og ”Kan du gætte hvem jeg er” indeholder alle de elementer, jeg elsker mest ved serien – kærlighed, spænding, action og, ikke mindst, tøsehygge.

streg

Resumé

Det ene øjeblik besøger Cammie sin ven Macey i sommerferien, og det næste er de, sammen med præsidentkandidatens søn, Preston, fanget på taget af et hotel midt i et kidnapningsforsøg.
Det lykkedes dog for dem at undvige kidnapperne og komme i sikkerhed. Men efter det ændrer alt sig for pigerne.

Skolen begynder igen, men Cammie kan ikke holde op med at tænke på hændelsen i sommerferien. Ikke engang Gallagher Akademiet virker sikkert længere, også selvom Cammies tante (og superspion) Abby flytter ind for at sørge for Macys sikkerhed.

Cammie prøver desperat at finde ud af, hvem kidnapperne er, hvad de ville, og hemmeligheder i en størrelsesorden, hun slet ikke kunne have forudset, folder sig ud foran hende.

streg

Anmeldelse

De to første bøger i ”Gallagher Girls”-serien slugte jeg med stor behag, og ”Kan du gætte hvem jeg er” var endnu bedre!

Der er mere run på handlingen, tingene sker hurtigere, og det er super fedt. Der var også en del mere spænding i denne bog. I slutningen på forrige bog, ”Stol på mig – hvis du tør”, var der noget action, men i ”Kan du gætte hvem jeg er” var der meget mere.

Man kommer også tættere ind på de forskellige personer, og især Macey fik man set nogle sider af, hun slet ikke havde vist før. Både hendes snobbede jeg, hun lader som om, når hun er med sin familie, sit skrøbelige jeg efter episoden i ferien, men også hendes superseje indre spion.

Der er også nogle meget spændingsprægede episoder i bogen. Et par gange sad jeg med et hjerte, der pumpede lidt hurtigere end normalt, mens mine øjne fløj af sted over siderne, for at finde ud af, hvad der skulle ske. Meget stemningsfuldt!

En anden stemning, der også er i bogen, er humor. Cammie er måske ikke lige typen, der smider om sig med vittigheder, men da hendes veje et par gange krydser Zachs (fra Tjørnekrat Akademiet), giver det anledning til nogle lidt spøjse situationer. For eksempel en, hvor de er klemt inde på en hylde i en togkupé, mens Macey står nedenunder og kysser en dreng, uden at vide, at de er der. Og, ja, hylden kan jo ikke bære så meget vægt ret lang tid … Sjovt, og en smule akavet.

Alt i alt er ”Kan du gætte hvem jeg er” en super god bog. Hvis du er til hygge, spænding og kærlighed med et twist af spion-action, og hvis du har læst og kunne lide de forrige bøger i serien, vil jeg helt bestemt anbefale dig at læse denne bog!

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *