“Kemikeren” af Stephenie Meyer

Kemikeren

Original titel: The Chemist
Forfatter: Stephenie Meyer
Oversat af: Jan Pock-Steen

Genre: Action, spændingsroman
Sider: 593
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesdato: 8. november 2016

5,5 DUO

 

 

 

Tak til Lindhardt og Ringhof for anmelderekspemlaret

Bogen var rigtig gennemtænkt og vild fed skruet sammen. Bogens beskrivelser var simpelthen så gode, at det næsten føltes, som at jeg sad derhjemme og så en actionfilm.

streg

Resumé

Hun er på flugt fra sin tidligere hemmelige arbejdsplads, som har forsøgt at slå hende ihjel flere gange. Hun er ekspert inde for sit felt, men har ingen mulighed for at leve et normalt liv, da hun konstant skal se sig selv over skulderen. Det hele ændrer sig en dag, hvor hun vælger at udføre et sidste job for sit arbejdsplads, så hun kan blive fri. Men alt er langt fra hvad det giver sig ud for at være og før hun får set sig om, er hun midt i sit hårdeste kamp. Men hun er pludselig ikke alene, så hvem kan hun stole på?

streg

Anmeldelse

Jeg har læst andre bøger fra forfatteren før, og har elsket dem, så da jeg så ’Kemikeren’, vidste jeg bare, at jeg skulle læse den. Jeg kan vildt godt lide action, spænding, mysterier og krimier. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg kunne forvente at bogen, så jeg var meget spændt på, hvad jeg ville blive præsenteret for. Jeg havde derfor overhovedet ikke regnet med, hvad jeg ville finde, da jeg begyndte på de første sider. Der gik også et stykke tid inden historien rigtig kom i gang, men da den så gjorde, var den virkelig en overraskelse og virkelig god. Jeg kunne rigtig godt lide genren. Det her med flugten og overvindelsen over det hemmelige agentur, som klarer alle mulige hemmelige opgaver sammen med snigmordere. Den mindede mig meget om de action film, som man har set om emnet.

Jeg kunne nemt forestille mig det hele, igennem beskrivelserne i bogen, så det gjorde den utrolig god og gennemtænkt. Selvom at bogen er på godt 593 sider, følte jeg faktisk ikke bogen var langsomt læst. Den var virkelig en page turner, meget på grund af alt spændingen, som sker i bogen, men også på grund af kærligheden som finder sted. Det var faktisk meget uventet, men fungerede bare helt vildt godt. Der har forfatteren fundet ud af at modsætningerne mødes og det passede bare super godt ind i alt spændingen, som finder sted.

Jeg kunne rigtig godt lide hovedpersonen og de andre personer, som man møder i bogen. De fuldender hinanden rigtig godt. Der er også lidt humor i form at drilleri mellem 2 af personerne, som jeg synes fungerede super godt. Et eller andet sted igennem bogen følte jeg, at den godt kunne blive lidt langtrukken med flugten som de konstant er på, men her er det at kærlighedshistorien kom rigtig godt ind i billede, da det gav et anderledes afbræk fra flugten og alle planerne som der skulle udtænkes.

Alt i alt kan jeg helt sikkert anbefale ’Kemikeren’. For mig var det en anderledes læseoplevelse, fordi at det var meget som en actionfilm, med især film jeg elsker at se. Så det var et stort win-win. Det er ikke noget jeg før har prøvet at læse, men det bliver helt sikkert ikke sidste gang. Ud over dette er jeg også for evigt en romantikker og her blev mit behov helt sikkert også stillet med denne bog.  

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *