“Klokkeren fra Notre Dame – The Musical” på Fredericia Teater

Klokkeren fra Notre Dame

Efter al den medieomtale som ‘Klokkeren fra Notre Dame – The Musical’ har fået, besluttede vi at finde ud af, om der var noget om snakken. Vi blev mildt sagt forbløffet over forestillingen!

s

Hvor: Fredericia Teater
Spilleperiode: 14. oktober til 8. december (indtil videre)
Pris: Mellem 220,- kr. til 920,- kr. alt efter hvor man sidder henne
Aldersgræne: Frarådes til børn under 7 år
Spilletid: Ca. 2 timer og 45 minutter (heraf er 20 min. til en pause)
Skuespiller: Lars Mølsted, Vanessa Rodriques Ibarra, Mads M. Nielsen og Christian Lund


s

Resumé

Klokkeren fra Notre Dame – The Musical er baseret på Victor Hugos klassiker og Disneys tegnefilm fra 1996. Det er fortællingen om den udstødte klokker Quasimodo, hans nederdrægtige værge Claude Frollo, den tapre og smukke sigøjner Esmeralda og den flotte Kaptajn Phoebus – alle skæbner i det 15. århundredes Paris, hvis veje krydses.

s

Anmeldelse – Skrevet af Marie Lorentzen

DUO 6 stjerner

Jeg har aldrig før prøvet at være til en dansk musical og slet ikke en, som er bygget på Disney klassikeren ’Klokkeren fra Notre Dame’. Jeg var meget spændt på hvordan det ville være og hvordan jeg ville have det med, at der var sang hele vejen igennem. Fordi når jeg nogle gange har set film, som er musicals, har jeg ikke altid været imponeret, fordi at jeg følte sangene godt kunne blive for overdøvende og fylde for meget, så musicalen kunne virke falsk. Men jeg må sige, at jeg blev meget overrasket og imponeret over ’Klokkeren fra Notre Dame.’

Vi sad virkelig godt til scenen, som var utrolig godt lavet. Man havde allerede stemningen af at være i Disney filmen med det samme og inde i selve klosteret med klokkerne. Det var meget imponerende og gennemtænkt i forbindelse med sceneopsætningen. Der var også mulighed for nogle af tilskuerne at sidde henne på selve scenen, så det tænker jeg må have været noget af en oplevelse, at få det hele så tæt på.

En ting som jeg blev rigtig overrasket over, var både skuespillerne og sangene. I starten må jeg indrømme, at jeg lige skulle se det hele lidt an, fordi jeg følte skuespillet var lidt opdigtet og det virkede ikke helt som om, at de var i deres roller endnu. Men jeg må sige at dette ændrede sig virkelig brat, da jeg fik lov til at komme mere ind i musicalen og fik mødt hovedpersonerne. De gjorde det bare så imponerende godt. Her bliver jeg nødt til at fremhæve ham som spillede Quasimodo. Han levede sig bare så fantastisk godt ind i rollen og gav den hele armen. De andre hovedpersoner, Esmaralda og Frollo var også rigtig gode i deres roller.

Jeg blev faktisk ikke skuffet over, at musicalen tager nogle andre valg og fortæller en anden historie end Disney udgaven, fordi de gør den til sin egen. Det irriterede mig faktisk ikke på noget tidspunkt, fordi i forbindelse med ændringerne, kommer det mere grove og skyldige også frem, som man ikke altid kan vise i en Disney film for børn. Her i musicalen blev det på den måde mere realistisk.

En sidste ting som jeg også bliver nødt til at nævne, som var det, der gjorde mig mest bekymret angående at skulle ind og se en musical, var sangene. Hvorvidt det ville føles malplaceret i sammenhængen af historien, men her gjorde skuespillerne bare deres opgave så godt, at jeg næsten ikke engang lagde mærke til at de sang, fordi jeg blev trukket så godt med ind i historien og handlingen omkring de vigtige personers liv. Jeg fik også en stor lyst til at gense Disney klassikeren ’Klokkeren fra Notre Dame’.


AnmeldelseSkrevet af Anne Mette Bach Jeppesen

DUO 6 stjerner

Jeg har både set Disneys version af ’Klokkeren fra Notre Dame’ og teaterstykket ’Den Lille Havfrue’, men dette teaterstykke af ’Klokkeren fra Notre Dame’ tog simpelthen pusten fra mig. Jeg blev ramt af gåsehud, forundring, begejstring, glæde og en wow følelse, selvom jeg ikke kendte sangene ligeså godt, som det var tilfældet med ’Den Lille Havfrue’.

Den måde som hele scenen var sat op på, var virkelig imponerede og gjorde det endnu lettere at leve sig ind i fortællingen som foregik på scenen. Når man bevægede sig i de forskellige niveauer i Notre Dame kirken, rungede gulvet og gjorde det mere troværdigt. Samtidig var de billeder der blev spejlet op på bagvæggen og sidevæggene virkelig flot lavet – jeg var faktisk lidt målløs over hvor godt det var lavet.

Musikken sad lige i skabet, og sammen med de sange, som skuespillerne sang, fik jeg op til flere gange gåsehud på armene over hvor godt det lød. Det var faktisk helt vanvittigt! Flere gange troede jeg faktisk, at grunden til at det lød så godt og se tæt på Disney stemmerne, var fordi de lip sang – dette kunne dog meget hurtigt afvises. Men hold da op, sikke nogle stemmer de skuespillertalenter har!

Det er også en vigtig ting at nævne – de skuespillere der er blevet hyret til musicalen kunne ikke passe bedre! Hold nu op, hvor passede de godt til deres roller, og de levede sig bare fuldstændig ind i dem. Jeg er rent ud sagt fuldstændig slået omkuld over hvor gode de er, og hvor godt alting passer sammen. En perfekt harmoni. Samtidig har jeg den største respekt overfor dem, da det må være sindssygt hårdt at lave det samme teaterstykke hver aften i så lang en periode og kunne sine replikker og sange til perfektion.

Jeg kunne sagtens tage ind og se ’Klokkeren fra Notre Dame – The Musical’ igen – uden tvivl. Og jeg kan kun tilskynde andre at få set den vanvittige flotte produktion de har fået lavet. Den er alle pengene værd og mere til! Det er helt klart også derfor, at den har fået så flotte anmeldelser, og en mere her fra os af. Da den sidste scene var overstået stod publikum i ca. 10 minutter og klappede, råbte og trampede i gulvet, så ellevilde var de! Så se at komme afsted og se denne brillante forestilling!


s

amAM DUOSkrevet af Marie Lorentzen og Anne Mette Bach Jeppesen

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *