“Klonerne” af Julie Kagawa

Klonerne

Original titel: Legion
Forfatter: Julie Kagawa
Serie: Talon
Genre: Fantasy
Sider: 384
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 01. august 2017

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret

Fortsættelsen i ’Talon’ serien med dragen Ember som vores hovedperson. Det var lækkert at få nogle svar, selvom det faktisk ikke er seriens sidste bog.

streg

Resumé

Dragen Ember Hill troede aldrig, at hun skulle blive forelsket – allermindst i et menneske og tidligere dragedræber. Da den hun har allerkærest dør, er det et tab af dimensioner. Med hans død afsløres et omfattende forræderi; intet hun vidste om drageorganisationen Talon, har været sandt. Det drejer sig både om menneskene, oprørerne, og om sig selv – og hvad hun er i stand til at gøre og føle. Midt i den dybeste sorg, sværger Ember, at hun vil kæmpe med oprørerne og dragedræberne i Sankt George- ordenen, og mod sin egen tvillingebror Dante, Talons nye leder, som vil slippe den største trussel, som drageverdenen endnu har set, løs.

streg

Anmeldelse

Jeg er en ret stor fan af Julie Kagawa. Jeg kan rigtig godt lide hendes serie ’The Iron Fey’, som jeg faktisk er i gang med at genlæse, denne gang på dansk. Jeg kan også godt lide hendes ’Talon’ serie. Der er rigtig meget spænding, kærlighed og interessante karakterer med i hendes bøger. Jeg glæder mig også til at læse hendes anden serie ’The Eden’, som jeg også kun har hørt godt om. Jeg glædede mig selvfølgelig til at komme i gang med ’Klonerne’, fordi jeg ved at det er en interessant læseoplevelse. Jeg frygtede selvfølgelig at den ville være lidt kedelig, da det ikke er en afslutning på serien. Men det var den heldigvis ikke.

Grunden til at den ikke var det, var fordi man fik en masse afklaringer med nogle ting. Man fik også svar på nogle spørgsmål, som havde været tilstede i gennem serien, som derved afledte nogle ”Aha, okay, er det derfor”-oplevelser. Det kunne jeg rigtig godt lide, fordi selvfølgelig skal historien bygge op til en stor slutning, men bøgerne i serien kan også blive langtrukken og det følte jeg faktisk ikke ’Klonerne’ var. Der kom lidt nyt på tapetet alligevel. Oveni det hele var bogen også rigtig spændende og med en meget interessant slutning.

Jeg kan rigtig godt lide de karakterer, som vi bliver præsenteret for, og som man virkelig er kommet til at elske på hver deres måder. Jeg kan rigtig godt lide Ember, fordi hun har en styrke og ild i sig, som jeg godt kan lide ved en kvindelig hovedperson. Dem er Julie Kagawa rigtig god til at skabe. Der er selvfølgelig nogle af hendes beslutninger og valg, som jeg nogle gange må ryste på hovedet lidt af, og nogle gange føler jeg heller ikke, at hun får det hele helt tænkt igennem, så hun ikke tænker på de andre i hendes omgangskreds, der følger hende. Dog følte jeg en klar forandring i hende i denne bog, da jeg syntes, at hun begyndte at tænke meget mere over hendes valg, og hvem hun gerne vil være.

Jeg glæder mig meget til at læse den sidste bog i serien, og jeg håber virkelig at den snart udkommer. Jeg kan helt sikkert anbefale ’Klonerne’, især hvis man allerede har taget fat i serien, så synes jeg bestemt, man skal læse videre. Har man ikke taget fat i ’Talon’ serien endnu, kan jeg kun anbefale at man gør det, fordi jeg synes ’Talon’ bygger på et virkelig interessant univers med en masse spændende karakterer.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


1 thought on ““Klonerne” af Julie Kagawa

  1. Pingback: Sagaen om Talon af Julie Kagawa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.