“Kongernes arv” af Line Wenzel

kongernes arv

Originaltitel: Kongernes arv
Forfatter: Line Wenzel
Serie: Mindelandet
Genre: Fantasy
Sider: 297
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 10. marts 2020

 

 

 

 

 

Tak til Line Wenzel for anmeldereksemplaret

Jeg var lige lidt forvirret i starten, da jeg begyndte på ’Kongernes arv’, fordi jeg troede, jeg skulle fortsætte med Tellas historie. I stedet blev jeg taget med tilbage i tiden og fik hendes mors historie.

streg

Resumé

Den 16årige Silje er inviteret til Sunitas hovedstad, Tedea, for at sy en kjole til dronning Marietta. Da hun ender med at redde dronningen fra et mordforsøg, bliver hun belønnet med en position som hofdame for den lidt ældre prinsesse Leonora. Det viser sig dog, at opgaven er noget sværere end Silje havde forventet, da Leonora ikke ønsker selskab. Samtidig er der nogen, der forsøger at slå dronningeslægten ihjel. Derfor beslutter Leonora sig for at tage på rundrejse i landet for at fastholde sin kontrol, men faren lurer overalt.

streg

Anmeldelse

Jeg havde lidt forventet, at jeg skulle fortsætte på Tessa rejse med hendes historie, men i stedet viste det sig, at jeg fik hendes mors historie. Derfor var jeg lige lidt forvirret i starten, men jeg blev faktisk glad for at få hendes historie, selvom jeg ikke har fået svar på alle mine spørgsmål. I ’Dronningens erindringer’ kommer det nemlig frem, at hun har delt en masse hemmeligheder med Melina, som hun ikke ønsker bliver afsløret, og jeg har en fornemmelse af, at jeg ikke har fået alle de hemmeligheder af vide endnu.

Det var faktisk virkelig fedt at få forhistorien til ’Dronningens erindringer’, så jeg fik en bedre forståelse for Leonora, og jeg kan virkelig godt forstå hendes bekymringer for at bruge magi med den konsekvens, der er, når hun bruger det. Især da man ser, hvad det gør ved hendes mor. Leonora er dog så påpasselig med at bruge sin magi, selv når det drejer sig om liv og død, og det har hendes nære svært ved at forstå.

Jeg har fået besvaret nogle spørgsmål, men jeg synes faktisk, jeg sidder tilbage med endnu flere nu. Jeg vil gerne kende til, hvad der sker mellem ’Kongernes arv’ og ’Dronningens erindringer’, da jeg stadig synes, der er et hul imellem, hvor den ene slutter til den næste begynder.

Der er ikke skåret ned på action og blodsudgydelserne i ’Kongernes arv’, og jeg har faktisk ikke tal på, hvor mange mordforsøg der er til stede. Men der er mange, specielt når man tænker på bogens længde. Det var dog også med til at holde spændingen oppe, da jeg begyndte at spekulere på, om de kunne blive ved med at overleve. Efter denne læseoplevelse er jeg spændt på at se, hvilken retning og historie forfatteren, Line Wenzel, tager den næste bog i.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *