“Kragens kald” af Leigh Bardugo

kragens kald

Original titel: Six of Crows
Forfatter: Leigh Bardugo
Serie: Six of crows
Genre: Fantasy, ungdomsbog
Oversat af: Louise Urth Olsen
Sider: 464
Forlag: CarlenPuls
Udgivelsesdato: 15. februar 2018

5,5 DUO

 

 

 

Tak til CarlenPuls for anmeldereksemplaret

En bog som jeg har ventet længe på at læse, så mine forventninger var store, og jeg følte, at de blev indfriet. Det var fantastisk at være tilbage i Leigh Bardugo vidunderlige univers.

streg

Resumé

Kaz har et brændende ønske om at styre Ketterdams gader, med ham som overhoved for det hele. Nu har han en mulighed for, at få netop dette, men det er en svær opgave, som han selvfølgelig ikke kan sige nej til. For at det kan lykkedes, har han brug for hjælp. Han skal have hjælp fra 5 andre forbrydere, som besidder lige de evner, som han står og mangler. De skal nemlig bryde ind i et uindtageligt fængsel og hente en fange ud, hvor det siges at ingen kan flygte fra. Dette betyder at dødstruslen er stor og værst af alt, skal de samarbejde, og det er svært, når mange af dem har en speciel fortid.

streg

Anmeldelse

Jeg har længe hørt om ‘Kragens kald’, og havde også købt den på engelsk, fordi jeg bare havde hørt så meget godt om den og tænkte, at den ville jeg læse. Derfor var jeg selvfølgelig glad for, at den er blevet oversat til dansk. Jeg er god til at læse engelske bøger, men når det er fantasy, kan det godt tage lidt længere tid. Men jeg havde dog en fordel, og det er at jeg allerede kender en del til universet i form af Leigh Bardugo’s anden serie ’Grisha’. Jeg er glad for, at jeg var blevet præsenteret for hendes forfatterskab, fordi jeg er virkelig vild med den måde hun skriver på, og de universer hun får kreeret.

Jeg blev fanget af historien lige med det samme. Især også universet, som jeg er kommet lidt ind på, men det var måske også, fordi jeg var vild med det, da vi får det beskrevet i ’Grisha’. Så det var meget let at falde tilbage. Men jeg vil sige, at det tog mig længere tid at komme ind på personerne, og jeg er der heller ikke endnu, fordi det er tydeligt, at karaktererne har meget mere at byde på i den næste bog. Grunden til at det tog længere tid, er fordi man følger mange forskellige på en gang.

Primært følger man Kaz, Inej, Jesper, Nina og Matthias og et par mindre biroller en gang i mellem. Jeg dannede mig selvfølgelig hurtigt en tilknytning til de kvindelige karakterer. Nina, fordi hun er en Grisha og en spændende forhistorie, som kommer op til overfalden, da vi møder hendes tidligere bekendte Matthias og de har en vild kemi, som jeg ikke kunne lade være med at glæde mig over at følge. Derefter har vi Inej, som jeg også rigtig godt kunne lide at følge. Hun bliver kaldt genfærdet, og hun er en rigtig fed karakter. Kaz og Jesper har en del hemmeligheder, og de er nogle karakterer, som jeg tror kommer til at udvikle sig i den næste bog. Om jeg har ret, glæder jeg mig kun til at finde ud af.

Hvis man godt kan lide et spændende fantasyunivers med en historie, som bygger på spænding og hemmeligheder, så er ’Kragens kald’ noget for dig, især hvis man tidligere har haft fornøjelsen af Leigh Bardugo’s serien om ’Grisha’. Jeg glæder mig uendeligt meget til at læse videre, og sommeren kan slet ikke komme for tidligt.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *