“Krigen” på DVD

Krigen

Original titel: Krigen
Genre: Krigsfilm
Spilletid: 1 time og 50 minutter
Skuespillere: Pilou Asbæk, Tuva Novotny, Søren Malling, Charlotte Munck og Dar Salim.
Selskab: Nordisk film
Udkom: 28. januar 2016

DUO stjerner 3,5

 

 

En krigsfilm som tager en anden indgangsvinkel på de mange udfordringer som vores udsendte soldater kan komme til at stå overfor. Filmen gav mig helt sikkert en masse at tænke på.

streg

Resumé

Kompagnichef Claus og hans mænd er udstationerede i en afghansk provins. De skal sørge for at patruljer og holde landsbyen fri for Taliban krigere. I Danmark forsøger Claus’ kone Maria at holde sammen på hverdagen med 3 børn, som alle har det hårdt med at deres far ikke er hjemme og savner ham. Under en mission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp, hvor Claus’ hurtigt kan se, at der skal tages en beslutning for at kunne redde dem – en beslutning som får fatale konsekvenser både i Afghanistan og i Danmark.

streg

Anmeldelse

’Krigen’ tager et emne op, som jeg ikke har set meget af i andre krigsfilm. Der er ikke så mange kampscener, men den viser nogle af de konsekvenser som soldaternes beslutninger kan have, også selv om de havde de bedste intentioner overfor deres soldaterkammerater. Jeg sad igennem filmen og tænkte meget over hvilken konsekvens, jeg følte at handlingen skulle have, og jeg synes faktisk at det var meget svært. Jeg kunne se begge sider af sagen og derfor synes jeg at ’Krigen’ tager et vigtigt emne op.

Jeg må indrømme, at jeg manglede nogle følelser, når man fulgte hovedpersonerne i Danmark. Den første del af filmen hvor de var udstationeret, kunne jeg sagtens fornemme hvad der foregik i mændenes tanker og følelser, i forbindelse med savnet af deres familier og den fare som de står overfor. Dette synes jeg var rigtig godt, fordi jeg fik et rigtig godt indblik i hvordan det kan være for dem – samt et indblik i hverdagen hjemme i Danmark for den efterladte familie. Men som filmen fortsatte, synes jeg at jeg manglede nogle flere tegn på hvordan det ville være for dem, følelsesmæssigt at gennemgå og hvilke tanker de havde omkring det hele.

Selvom at jeg følte, at jeg manglede nogle følelser fra skuespillerne i filmen, synes jeg helt sikkert at Pilou Asbæk gør det rigtig godt i denne film. Jeg kunne sagtens se ham være soldat i virkeligheden og dette gjorde at han var meget virkelighedstro og let at følge. De andre skuespillere gjorde det helt sikkert også godt, men jeg følte mest, at jeg lagde mærke til Pilous realisme i forbindelse med rollen.

Hvis man ønsker at se en krigsfilm, som bringer et emne på banen som man ikke altid ser, så kan jeg helt sikkert anbefale, at man prøver at give ’Krigen’ en chance, fordi den virkelig bringer et dilemma på banen. Jeg følte dog at filmen blev langtrukken hen mod slutningen, men heldigvis løfter Pilou Asbæk filmen lidt.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *