“Kvadrantiderne” af Nanna Foss

Kvadrantiderne

Original titel: Kvadrantiderne
Forfatter: Nanna Foss
Serie: Spektrum

Genre: Science fiktion, ungdomsroman
Sider: 698
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 15. november 2019

 

 

 


Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret.

Der er ingen tvivl om, at Nanna Foss har gang i noget godt her med denne serie, men hold op, hvor var jeg forvirret en gang i mellem.

streg

Resumé

Noah har svært ved at skildre virkeligheden fra drømmene. Han oplever tit at være skyld i en andens persons død hver nat igen og igen. Derfor prøver han at holde søvnen så langt væk som muligt hele tiden. Af den grund er han også ekspert i at blive uvenner med alle og har ingen problemer med at lyve. Men han kan snart ikke blive ved længere, særligt ikke da de også tager tilbage til tiden, hvor tvillingerne er i Australien for at finde nogle svar, og Noahs fortid kommer til at stå lige foran ham igen. Det bliver sværere og sværere for vennerne at være foran og sværere at finde svarene, som de søger, og det kan betyde liv eller død, når de er på deres rejser, og det er jo kun et spørgsmål om tid.

streg

Anmeldelse

Jeg tror virkelig på, at Nanna Foss har gang i noget fedt med denne serie. Den er spændende, anderledes og så gakket nogle gange, at jeg slet ikke kan følge med. Det er fedt univers med de her 7 unge, som vi følger i bøgerne, der bliver bundet sammen af de her tidsrejser, og at de har nogle særlige evner, som de endnu ikke helt kender eller har styr over. Selvom at de indeholder tidsrejser, så synes jeg ikke det bliver den dominerende del af bogen. Det kommer mere til at være venskabene, evnerne, mysteriet over, hvorfor det sker samt hvad der overhovedet sker, når de unge mennesker skal finde sig selv og evt. kærligheden.

I denne bog følger vi Noah, som vi tidligere har set er meget fjern og usympatisk og har nogle hemmeligheder vedrørende sin fortid. Så jeg må indrømme, at jeg var lidt spændt på, hvordan forholdet til Noah ville være efter bogen, fordi inden var han denne interessante karakter, som jeg var spændt på at komme ind under huden på. Det føler jeg egentligt ikke helt, jeg rigtig er kommet, men der er helt sikkert kommet nogle overraskelser på bordet, som jeg ikke havde set komme.

Jeg synes, det er fedt, at forfatteren gennem 3 andre bøger egentligt kan gemme på nogle ting ved vores karakterer, som virkelig overrasker, og hvor galt det var fat med Noah, som var en af dem. Det giver noget mere forståelse for ham, men han er fortsat lige så usympatisk, som han var i de andre bøger og det er måske meget forfriskende, at vores hovedperson ikke skal gennemgå en eller anden kæmpe udvikling.

Jeg må indrømme, at jeg var sindssygt forvirret over, hvad der skete til tider, og så tror jeg forfatteren har nået sit mål, fordi det er netop denne tanke Noah har – hvad er virkelighed og hvad er ”drøm/mareridt”. Så man skal godt nok holde tungen lige i munden, men det betyder også, at der er ret meget fart over feltet i bogen hele tiden, og jeg følte ikke, at vi stod stille på noget tidspunkt, og det er fedt lavet, når man tænker på, at det er fjerde bog i serien, som ikke er slut endnu.

Jeg glæder mig ret meget til at læse videre i serien, fordi jeg er sikker på at lige meget, hvor forvirret jeg er lige nu, skal Nanna Foss nok formå at samle mig op igen og få alle trådene til at give mening til sidst.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *