“Kvinden der forsvandt” på Blu-ray

Kvinden der forsvandt

Original titel: Gone Girl
Genre: Thriller, drama
Spilletid: 2 timer og 28 minutter
Skuespillere: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris og Tyler Perry.
Udgivelse: 26. februar 2015
Filmselskab: 20th Century Fox

duo 4½

 

Jeg ser normalt ikke thrillers, fordi de simpelthen skræmmer livet af mig. Jeg laver dog nogle undtagelser en gang imellem, og i dette tilfælde betød det, at jeg fik set en gennemført film, hvor hjernen virkelig kommer på arbejde.


streg

Resumé 

På femårsdagen for Nick og Amys ægteskab, forsvinder Amy pludselig. Hun bliver meldt savnet, og et større efterforskningsarbejde går i gang for politiet. Efterhånden som dagene går, bliver mediestormen voldsommere, og spekulationer begynder. Er Amy bliver kidnappet? Er hun blevet slået ihjel? Og i så fald af hvem? Og da det viser sig, at hendes mand, Nick, er fuld af hemmeligheder, ender han med at blive hovedmistænkt for enten hendes forsvinding eller død.

streg

Anmeldelse 

Jeg er slået næsten bagud af hvor vild og gennemført denne film er. Jeg har ikke læst bogen, så ved ikke hvor godt den er filmatiseret, men hold nu op for et drama der foregår her! Jeg er virkelig glad for at jeg gjorde en undtagelse med ’Kvinden der forsvandt’, selvom jeg måtte holde mig for øjne og øre flere gange undervejs, når jeg synes det var for uhyggeligt.

’Kvinden der forsvandt’ får dig igennem hele følelsesregistreret, og til sidst kører din hjerne på så meget overarbejde, at du bliver nødt til at sætte dig ned og få koblet alle enderne sammen, for at den ikke skal brænde sammen. Filmen tager utrolig mange drejninger, og ligesom man tror, at man ved hvad der skal ske, bliver posen lige rystet, og vi ender et helt andet sted henne, end der hvor vi troede vi skulle hen.

Rosamund Pike spiller intet mindre end fremragende i rollen som Amy Dunne, som mere eller mindre er vokset op som Amerikas sweetheart, da hendes forældre har skrevet bøger om hende siden hun var lille. Jo længere jeg kom ind i historien, jo mere ændrede mit syn sig på hende, fra at have virkelig ondt af hende, til at være direkte skræmt af hende. Jeg var i hvert fald meget imponeret over hendes måde at spille på, som virkede uhyggelig troværdigt.

Jeg tror egentlig at man kalder ’Kvinden der forsvandt’ for en psykologisk thriller, fordi den virkelig går ind og gør noget ved din hjerne undervejs, hvilket også er grunden til at man lige må holde en pause bagefter, så man kan ligge den voldsomme historie fra sig, og ikke mindst reflektere over filmen. Jeg kan derfor kun klart anbefale andre at se filmen, som overraskede mig på den grummeste måde, og havde en slutning som fik mine nerver på højkant.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *