“Kvinden i spejlet” af Rebecca James

Kvinden i spejlet

Original titel: The Woman in the Mirror
Forfatter: Rebecca James
Oversat af: Rasmus Hastrup
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 348
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 30. august 2019

DUO stjerner 4

 

 

 

Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

’Kvinden i spejlet’ gav mig paranoia, men jeg synes også, at det var en spændende læseoplevelse.

streg

Resumé

I 1947 bliver den unge Alice tilbudt en stilling som guvernante på et stort herresæde i Cornwall, da den tidligere guvernante pludselig forsvandt på grund af familieproblemer. Alice bærer selv rundt på en dyster fortid og ser mulighed for at lægge den bag sig og få en ny start. Men Winterbourne hviler på en forbandelse.

I 2018 modtager Rachel et brev fra England, der informerer hende om en ukendt slægtnings død. Hendes ophav har altid været et ukendt mysterium, så Rachel rejser til England, hvor hun har arvet et familiegodset.

streg

Anmeldelse

’Kvinden i spejlet’ formåede at skræmme mig på lidt af flere grunde. En af dem var, at kvinderne i historien lader sig styre så meget af mændene og bliver utroligt påvirket af dem. Det rørte mig en del, fordi det virker som om, at vi kvinder er så letpåvirkelige overfor mænd – i hvert fald er det tilfældet i denne her bog, og det er jo ikke nødvendigvis sådan, det er i virkeligheden.

Derudover hviler der en forbandelse over det herresæde, som personerne befinder sig på, og det er lidt uhyggeligt at følge med i, fordi jeg hele tiden var bange for enten Alices eller Rachels liv, når vi skiftede mellem fortid og nutid. Bogen skifter nemlig at fortælle om Rachel og Alices liv, og det havde forfatteren virkelig godt styr på, så der var en god balance.

Jeg havde det egentlig ret godt med Alice i starten, men da hun begynder at ændre sig, fik jeg det lidt akavet med hende, fordi hun ærlig talt virkede lidt vanvittig. Til gengæld kunne jeg rigtig godt lide Rachel, selvom hun også på et tidspunkt vælger at lytte mere til en mand end sig selv. Hun virkede ellers til at være ret loyal overfor sig selv og vide, hvad hun ville have.

’Kvinden i spejlet’ er en spændende, nervepirrende og kærlighedsfuld bog, som jeg synes var hyggelig at læse. Der var lidt overtro med indunder, hvilket var et fedt tvist, så hvis du er til det, skal du prøve kræfter med denne.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *