“Lille toværelse med potentiale“ af Camilla Davidsson

lille værelse

Original titel: Liten Tvåa med Potential
Forfatter: Camilla Davidsson
Genre: Kærlighedsbog
Oversat af: Rane Rørdam Knudsen
Sider: 328
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 22. maj 2019

duo 4½

 

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Jeg havde blandede følelser for bogen, da jeg godt kunne lide budskabet, men blev en del irriteret over personerne.

streg

Resumé

Sofia har det hele. Et attraktivt job i en af de største banker, en kæreste som er perfekt og en drømmelejlighed. Det hele kan dog godt være lidt for stressende, da jobbet kræver sit og forholdet med Oliver er en smule ulidenskabeligt en gang i mellem, og drømmelejligheden trænger til den helt store renovering, før det bliver helt godt.
Men her møder hun håndværkeren, Arvid, som er klar til at give hende en masse gode råd både om lejligheden og sit liv, som hun ikke altid lige har bedt om. Men det får hende dog til at slå øjnene op en smule og tage sit liv op til revision, og med Arvids interesse bliver det svære for hende at undertrykke sin kreative side.

streg

Anmeldelse

Der var rigtig mange dele af bogen, som jeg synes var rigtig godt. Jeg kunne godt lide stemningen, man får i bogen, den mandlige hovedperson, og at bogen egentligt tager fat i et mindre tabu, nemlig stress. Jeg synes, man for en god stemning af det svenske miljø i bogen, og jeg kan faktisk slet ikke lige beskrive, hvad der gør det, men jeg tror at nogle af beskrivelserne gjorde, at jeg kunne se det for mig. Det synes jeg var rigtig godt og meget hyggeligt på en måde.

Vi følger vores hovedperson Sofia, og det havde jeg det til tider en smule stramt med. Jeg kunne måske godt have tænkt mig at få en smule break en gang i mellem, fordi jeg synes til tider, at jeg havde stor lyst til at ruske hende og sige til hende, at hun skulle åbne øjnene og rent faktisk begynde at lytte til sig selv og andre. Jeg synes, hun har skyklapperne på lidt for længe, særligt når hendes krop snakker så tydeligt til hende. Men på den anden side kan jeg sagtens se, hvorfor det bliver bragt så langt ud, fordi nogle gange skal det bringes til ekstremerne, for at andre også kan få øjnene op og se refleksionerne i deres egne liv. Og her tror jeg, at bogen kan bruges som et wake up call for nogle.

Jeg havde det også en smule blandet med Arvid engang i mellem, men jeg må sige, at jeg har flest plusser på ham. Han var et frisk pust, men nogle gange havde jeg også svært ved at forholde mig til ham, fordi han måske til tider blev lidt for hybelidiot over sig, men igen måske skulle det bruges til at fremvise ekstremerne.

Jeg kan rigtig godt lide at bogen har et budskab, samtidig med at den sagtens kan læses som en hyggelig og stemningsfuldt kærlighedsbog. Men den tager fat i vores forventninger til vores eget liv, og det billede af at alt skal være perfekt, før det er godt. Ligeledes tager den fat i emnet med stress, og hvor langt man rent faktisk kan komme ud, før man tager affære og ser, hvordan ens liv bliver påvirket.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *