“Livets bog” af Deborah Harkness

Livets bog

Originaltitel: The Book of Life
Serie: All souls trilogy
Forfatter: Deborah Harkness
Oversat af: Natasja Ejersbo Frederiksen

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Genre: Fantasy, serie, drama
Sider: 670
Udgivelsesdato: 6. juni 2016

DUO 6 stjerner

 

Så kom dagen, jeg har ventet på! ’Livets bog’ som er sidste bind i trilogien om Matthew og Diana er udkommet på dansk og jeg nød hvert sekund i den magiske verden.

streg

Resumé

Diana og Matthew er tilbage i nutiden, efter at have søgt i fortiden for at finde ud af mere om Dianas kræfter og det fortryllede, men ukomplette manuskript Ashmole 782. Men da de vender tilbage til nutiden, er tingene ikke helt som de efterlod dem, og de er heller ikke, som de var, da de tog afsted. De må nu sætte mange ting i bevægelse, for at sikre sig mod deres fjender og få skabt sig en tryg fremtid for deres familie.

streg

Anmeldelse

Jeg har virkelig ventet med spænding og længsel på at få fingrene i ’Livets bog’, for at finde ud af, hvad fremtiden ville bringe for Diana og Matthew. De er to karakterer, som jeg virkelig er begyndt at holde af, da jeg efterhånden har tilbragt en hel del sider i deres verden og været igennem de ting, som de har været udsat for.

Deborah Harkness formår at skabe en verden, hvor nysgerrigheden hele tiden bliver pirret, og som samtidig udfordrer mig i form af at inddrage mig i videnskab, som jeg egentlig overhovedet ikke kender til, men som hun får forklaret på en god måde i fortællingen. Det kan ellers godt være tungt, at sætte sig ind i et emne, som man ikke har stor viden og interesse for, men hun får gjort det på en måde, så det virkede interessant for læseren, ved at flette det ind i historien og dermed gjorde det relevant for universet.

Jeg kan virkelig godt lide, at Diana og Matthew bliver udsat for så mange prøvelser igennem ’Livets bog’, som på en måde styrker dem, men hvor man samtidig kan mærke, at det langt fra er let, at komme igennem de udfordringer, som Deborah stiller dem overfor. ’Livets bog’ er ligesom de foregående lidt af en kæmpe at komme i gang med, men jeg ville ikke ønske det anderledes, da jeg virkelig nyder at tilbringe min tid i den verden.

På en måde er det et rigtig fint sted, Deborah Harkness har valgt at stoppe sin serie på, men samtidig formår hun at ligge op til, at der kunne komme flere bøger i fremtiden omkring dette univers. Her vil det nok være som en spin-off til disse bøger. Der kommer nemlig en masse dilemmaer op til sidst, på trods af at en masse af de spørgsmål og gåder, som jeg ikke havde fået besvaret i de andre to bøger, nu er besvaret. Alligevel er det som om, at der er lagt op til, at det ikke er det sidste, man ser fra denne verden.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *