”Lygtemandens datter” af Jette Kjær Petersen

Lygtemandens datter

Titel: Lygtemandens datter
Forfatter: Jette Kjær Petersen
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Udgivelsesdato: 4. november 2014
Sidetal: 336
Forlag: Egolibris

duo 4½

 

 

 

 

’Lygtemandens datter’ er en velskrevet ungdomsbog, med en tilpas spandfuld fantasy blandet oveni. At det så ovenikøbet er en dansk forfatter, der står bag den, og den foregår i Danmark er bare en bonus!


streg

Resumé

16 årig Calluna bor i en lille by i udkanten af Rolf skov hos sin mormor, da hun mistede sin mor i en ung alder under mystiske omstændigheder. Hendes far forsvandt før hun blev født, og hun har derfor forsøgt at leve et så almindelig liv på trods af de savn hun har i hverdagen. Men pludselig begynder der at ske mærkelige ting omkring hende, og hun begynder at have nogle mærkelige drømme, som faktisk sker i virkeligheden. Hun er fuld af spørgsmål til fortiden og hendes forældre, men vigtigst af alt til hvad sker der med hende og hvad hun egentligt er?

streg

Anmeldelse

Jeg havde ingen forventninger til denne bog, da jeg ikke kendte til den igennem andre. På trods af at det var svært for mig, at komme i gang med den, hvilket ikke skyldtes bogen, så gik det alligevel hurtigt med at få den læst. Især de sidste 150 sider! Forsideillustrationen var en blikfanger for mig, og virkelig flot lavet. Den var også noget af grunden til at jeg fik interesse for bogen i første omgang.

Det er den første bog, som forfatteren, Jette Kjær Petersen, udgiver og jeg er meget imponeret. Den er rigtig velskrevet, har tilpas af både fantasy og virkelighed, så det hænger sammen, og har samtidig fået kærlighed spundet ind i historien. Desuden foregår handlingen i Danmark, hvilket jeg rigtig godt kan lide, samtidig med at der er noget historie fra den virkelige verden.

Jeg synes indimellem at hovedpersonen Calluna var lidt for naiv og forsigtig, for derefter at kaste sig i armene på en fyr. Jeg kunne i hvert fald ikke identificere mig med hende hele vejen, da jeg syntes hun sprang lidt for hurtigt i med begge ben på flere områder. Kærligheden udviklede sig også meget hurtigt til at være den helt store kærlighed, og det virkede ikke så realistisk.

Slutningen på ’Lygtemandens datter’ ligger helt klart op til en efterfølger, som jeg da helt sikkert også vil læse, da jeg sad tilbage med rigtig mange ubesvarede spørgsmål, som jeg håber, jeg får besvaret i en 2’er. Målgruppen til bogen er piger i alderen 12-16 – dermed ikke sagt, at den ikke kan læses af piger der er ældre, eller drenge for den sags skyld. Jeg kan i hvert fald kun anbefale den og se frem til den næste i serien.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *