“Måske for evigt” af Malene Ripullone

Måske for evigt

Original titel: Måske for evigt
Forfatter: Malene Ripullone
Genre: Skønlitteratur
Sider: 468
Forlag: Mellemgaard Udgivelsesdato: 26. juni 2017

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Mellemgaard for anmeldereksemplaret

’Måske for evigt’ var en medrivende, intens og virkelig samfundsrelevant bog, som faktisk slog mig meget hårdt i relation til mig selv og mit eget liv.

streg

Resumé

Mille og Marco blev forelsket i Paris for sytten år siden, men er nu kommet til en blindgyde i deres forhold. Hverdagen har sneget sig ind på dem og de har glemt kærligheden, sig selv og hinanden. Marco beslutter at rejse tilbage til Italien, fordi han har opgivet håbet og han har brug for at reflektere over livet og hans fremtid. Tilbage i Danmark står Mille og må holde trådene sammen. Indtil en dag hvor hun ikke længere kan, så hun vælger også at tage i sommerhus alene og reflektere over deres liv. Dette får hende til at tænke på, da de mødte hinanden. De har begge brug for at genfinde sig selv og deres drømme. Så er spørgsmålet bare om det er alene eller med hinanden?

streg

Anmeldelse

Da jeg første gang læste om ’Måske for evigt’, synes jeg virkelig den lød spændende. Så jeg var meget spændt på, hvordan den ville være. Eftersom at det var forfatterens debutroman og at jeg mere og mere er begyndt at læse denne genre, så sagde jeg til mig selv, at jeg ikke skulle have de store forventninger. På den måde kunne jeg forhåbentligt kun blive glædeligt overrasket. Men det havde jeg faktisk overhovedet ikke behøvet, fordi bogen var virkelig medrivende, og jeg havde faktisk rigtig svært ved at lægge den fra mig, da jeg bare gerne ville vide, hvad der skete for Mille og Marco.

Jeg kunne rigtig godt lide denne genre. En mere voksenromansgenre om kærlighed og livets prøvelser. Det fungerede rigtig godt, fordi vi starter med at møde Mille og Marco, da de har det rigtig svært og faktisk er ved at tale om at gå hver til sit. Der er gået rutine i deres kærlighedsliv og de skændes meget. Det er helt sikkert noget som mange par i vores samfund ville kunne genkende en gang i mellem. Derefter tænker Mille tilbage på deres unge dage, hvor de mødte hinanden. Det er super godt, at vi får lov til at møde dem begge steder i deres liv. Det gjorde at man fik lov til at lære dem og deres forhold rigtig godt at kende. Til og med foregår det hele i det romantiske Paris og med relationer til Italien, så det var bare perfekt og gav bogen et ekstra frisk pust.

Eftersom at vi får lov at være med helt fra begyndelsen, når jeg også ret hurtigt at forelske mig i Marco. Man får lov til at få et kort indblik i hans tanker, lige da han møder Mille. Derefter er det Milles tanker vi følger. Jeg ville gerne have haft lov til at have et større indblik i Marco’ tanker på sidelinje med Mille, og især når vi kommer længere ind i historien, hvor de er tilbage til nutiden. Jeg kunne rigtig godt lide Marco, han virker som en følsom mand, som man ikke kunne lade være med at forelske sig lidt i. Man kunne også tydeligt mærke, at han også var en mand med temperament, når ham og Mille gik i klingen på hinanden.

Mille havde jeg lidt blandede følelser med en gang i mellem. Jeg kunne virkelig relatere til hendes tanker og følelser, fordi jeg har også selv prøvet at have dem, hvis jeg skal være ærlig, men alligevel kunne jeg ikke lade være med, at blive lidt irritereret over hende, at hun ikke kunne se fornuften i nogle af tingene. Så Milles personlighed var faktisk med til at gøre bogen mere realistisk, fordi jeg kunne genkende meget fra hende.

En ting som virkelig gjorde mig lidt frustreret var, at jeg ikke fik 2 streger under slutningen. Jeg ved faktisk slet ikke, hvad de endte med at beslutte og det var virkelig frustrerende. Men alligevel var det også en stor symbolik til at deres historie er jo slet ikke slut endnu, og at deres liv slet ikke er færdigt endnu. Jeg kan virkelig anbefale ’Måske for evigt’, fordi det var en anderledes kærlighedsroman end dem jeg har læst på det seneste. Den viste virkelig kærligheden og livets kampe, som man skal vælge om man vil tage op eller give op. Den er meget tids og samfundsrelevant synes jeg, fordi der er mange, som bliver skilt i dag og de kan måske genkende sig selv i meget af det, som Malene Ripullone skriver i hendes debutroman ’Måske for evigt’, som jeg i øvrigt var meget imponeret over, at det var hendes første roman. 

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *