“Magiens spor – Tusindårsreglen 2” af Trudi Canavan

magiens spor

Original titel: Thief’s magic – Part 2
Serie: Tusindårsreglen
Forfatter: Trudi Canavan
Oversat af: Camilla Clasen
Genre: Fantasy
Sider: 320
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 22. juni 2018

 

 

 

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret.

Anden del af Tusindårsreglen fra den enestående Trudi Canavan.

streg

Resumé

Tyen læser arkæologi og trolddom. Han finder en bog, skabt af en stor magiker fra fortiden, som brugte en kvindekrop til at skabe bogen. Bogen hedder Vella, og hun trygler Tyen om at beholde og bruge hende.
Rielle er en ung kvinde, som siden barndommen har vidst, at hun er i stand til at bruge magi. Efter flere uheld er hun nu på vej mod fængslet for at blive straffet. Meget ændrer sig undervejs og takket være magien, er både Rielle og Tyen nu i fare og på flugt.

streg

Anmeldelse

Der er utrolig mange ting i den her bog, som er utrolig gode, og som er ufattelig rammende for Trudi Canavans skrivestil; hendes brug af forskellige verdener og samfund, et mix mellem teknologi og magi. Det er som altid rammende og spændende at læse hendes bøger. I det her tilfælde har hun dog forsøgt at koge to bøger sammen til en, hvilket virkelig bare smadrer hele idéen med bogen.

Hver for sig er Tyen og Rielles historier helt utrolige, og Trudi Canavan drager virkelig inspiration fra forskellige samfund og kulturer rundt omkring i verden. Der er blot intet som gør de to historier relevante for hinanden. Tyens fortælling er spændende på den klassiske fantasy måde og kan læses af alle. Rielles historie er dog så påvirket af overklassens behandling af kvinder og de forskellige former for overgreb, som kvinder led under dengang, at man virkelig også skal have en interesse for den slags, især fordi der kommer grafiske scener i bogen.

Det er faktisk en rigtig stor skam, for Rielles historie kunne ellers sagtens have fyldt en hel trilogi selv, så detaljeret, smuk og makaber er den på sin helt egen måde. Enhver Jane Austen fan ville elske at kunne læse mere om Rielle og hendes liv. Tyen derimod forsvinder blot i mængden og appellerer til mange flere, fordi at hans fortælling er så velkendt indenfor fantasy bøger.

Bogen får allernådigst 3 stjerner, fordi historierne hver for sig er helt fantastiske og man skal ikke overse Trudi Canavans skrivetalent. Desværre var hendes talent ikke nok til at redde denne bog, for hvis nogen kunne havde reddet den, så ville det højst sandsynligt være hende selv.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *