“Manden på Svanegården” på DVD

Manden på Svanegården

Original titel: Manden på Svanegården
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 25 minutter
Skuespillere: Susse Wold, Willy Rathnov, Karl Stegger, Arthur Jensen og Bodil Udsen.
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

DUO stjerner 4

 

En nyere Morten Korch med nye skuespillere, som jeg pludselig skulle stifte bekendtskab med, og selvom jeg bedst kan lide de første Morten Korch film, nød jeg også at se ’Manden på Svanegården’.

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

Svanegården er i økonomiske vanskeligheder, mens beboerne prøver at gøre alt og arbejder hårdt for at redde gården. De bliver åndet i nakken af manden, Jeppesen, som gerne vil overtage gården eller dele af gården, fordi han har nemlig en særlig bagtanke med overtagelsen. Mens alt ser allermest sort ud, kommer hjælpen pludselig flyvende hjem til Svanegården.

streg

Anmeldelse

’Manden på Svanegården’ har en masse spænding og drama, fordi der er et større pulsespil af bedrag i gang. Jeg skulle i hvert fald holde tungen lige i munden ved denne Morten Korch film, på grund af manden, Jeppesen. Han har nemlig mange handler i gang, for at kunne få lov til at overtage Svanegården og lave sine ulovligheder. Til sidst kan man selv se, at han har svært ved at holde styr på det hele, fordi der er flere og flere som trækker i, at få det store pulsespil til at gå op.

Det havde en god virkning hos mig, fordi det var der spændingen og dramatikken virkelig kom fra. Tempoet er dog højt i starten, fordi der sker så mange ting, så det gælder om at holde tungen i munden. Humoren kom i til udtryk gennem de to brødre, Claus og Mikkel, der bliver spillet af Karl Stegger og Arthur Jensen.. Deres småskænderi foregik i bedste Morten Korch stil, og det var svært at holde smilet tilbage. En anden skuespiller, som jeg var meget imponeret over, var Susse Wold, der spiller datteren, Lisbeth, på Svanegården, fordi hun var behagelig at have med og hendes skuespil var meget realistisk.

En ting som jeg rigtig godt kan lide er, at filmen er en mere moderne Morten Korch film, fordi selvom at vi stadig ser gårdlivet, så får man også et indblik i bylivet, fordi scenerne også kommer forbi København. Alt i alt var ’Manden på Svanegården’ en film med en masse spænding, dramatik, kærlighed og højt humør, som vi kender det.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *