“Maximum Ride-Engleeksperimentet” af James Patterson (Gæsteanmeldelse )


 Titel på bogen: Maximum Ride Engleeksperimentet
Serie: Maximum Ride
Forfatternavn: James Patterson
Udgivelsesdato: 29/4 2013
Sidetal: 472
Forlag: Carlsen
Oversat af: Kim Langer

DUO 6 stjerner

 

 

“Maximum Ride-Engleeksperimentet” er spændende, uhyggelig, sjov, trist og meget mere. Da jeg først var kommet i gang, kunne jeg ikke lægge bogen fra mig igen. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse den næste bog i serien!

streg

Resumé

Max, Fang, Iggy, Nudge, Gasmanden og Angel er helt almindelige børn, eller helt almindelige er de nu ikke. For de er 98 % menneske og 2 % fugl. De er resultaterne af forsøg på at splejse fugle dna og menneske dna sammen. De har boet hele deres liv i små bure, men er nu sluppet væk fra Skolen, som er det sted de gale videnskabsmænd har holdt dem fanget. Nu vil de prøve at finde ud af hvem de er, og til hvilket formål, de er blevet skabt. De flygter for livet, men strygerne er på sporet af dem.

 

streg

Anmeldelse

Jeg vil godt starte med at sige at “Maximum Ride-Engleeksperimentet” er en virkelig, god bog. Den er spændende, uhyggelig, sjov, trist og meget mere. Jeg kan leve mig ind, i hvilken situation personerne i bogen, er i, og hvordan de har det. Da jeg først var kommet i gang, kunne jeg ikke lægge bogen fra mig igen. Den var så god, at jeg læste over 100 sider hver dag, og jeg læste den på ca. 4 dage.

Bogen er den første i serien. Jeg kan næsten ikke vente, til at den næste udkommer på dansk.

Jeg havde ikke selv personligt valgt at læse den. Forsiden fik mig til at tro at den var til 17-årige og op efter, men da jeg læste på bagsiden blev jeg helt fanget. Efter jeg har læst den synes jeg at den er for 13-årige og op, hvilket beviser at man ikke kan dømme en bog på omslaget.

Jeg synes ikke rigtig, at forsiden passer til, fordi på billedet er der en dreng og en pige. Drengen står foran pigen, og så når hovedpersonen hedder Max, skulle man tro at Max er en dreng, men sådan er det altså ikke. Max er en pige. Jeg blev forvirret da jeg fandt ud af at Max var en pige fordi jeg havde læst flere kapitler uden at vide det.

Max er lederen af gruppen. Hun er en god leder, for hun tager hånd om de små og har styr på tingene.

Synsvinklen skifter mellem Max som jeg-fortæller og 3. persons fortæller, og bogen er meget let læst, da der ikke er svære ord i, og fordi kapitlerne er ikke så lange. De er mellem tre og fire sider, hvilket jeg synes at det er godt, for så behøver man ikke at stoppe midt inde i et kapitel.

Som sagt glæder jeg mig rigtig meget til at den næste udkommer på dansk.

streg

Skrevet af Clara Juul (13 år) Gæsteanmelder


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *