“Maze Runner 2: Infernoet” af James Dashner

Infernoet

Original titel: The Scorch Trials
Serie: Maze Runner
Forfatter: James Dashner
Forlag: Høst & Søn
Oversat af: Thomas Munkholt
Genre: Science fiction, ungdomsbog
Sider: 360
Udgivelsesdato: 6. februar 2015

5,5 DUO

 

 

 

Titlen på anden bog i ’Maze Runner’-trilogien kunne ikke være mere sigende. Infernoet betyder et forfærdelig, pinefuldt sted/helvede, og hvis der er noget, som er sikkert, er det at de overlevende fra Labyrinten er havnet lige nøjagtig der!

streg

Resumé

Efter at have flygtet fra labyrinten og reddet af en flok mennesker, befinder Thomas og de overlevende sig endelig et sikkert sted, hvor de kan være trygge. Eller det troede de… Det viser sig dog hurtigt, at der er noget grueligt galt, og før de får set sig om, må de igen kæmpe for at overleve de test og prøver som WICKED afprøver på dem.

streg

Anmeldelse

Jeg må tilstå, at jeg bliver mere og mere glad for at have givet ’Maze Runner’-trilogien en chance. Indtil videre er den i hvert fald utrolig spændende, fuld af action og tempo, venskab og kærlighed, og ikke mindst kampen om overlevelse. James Dashner holder mig fanget til historien, og med de små korte kapitler, giver det handlingen et hurtigere tempo.

Thomas bliver virkelig udsat for nogle ret voldsomme og skræmmende ting i ’Infernoet’. Det gør de andre karakterer også, men slet ikke på samme niveau som Thomas. Detaljerne i bogen er desuden så velformuleret, at det indimellem var uhyggeligt at læse om de fare, som drengene møder på deres vej. Jeg er virkelig imponeret over deres gåpåmod, vilje, sammenhold og broderskab, som ikke på nogen måde bliver ødelagt undervejs under deres prøvelser.

Vi møder også en helt anden gruppe i ’Infernoet’, som viser sig at have været igennem det samme, som Thomas og hans gruppe var igennem i Lysningen og labyrinten. Derfor er der også en del nye karakterer, som vi bliver introduceret for, og da vi jo mistede nogen i ’Labyrinten’, åbner det op for nye pladser i hjertet hos mig. Jeg kom i hvert fald til at holde af et par stykker af dem.

Den sidste bog udkommer til juni, så der er heldigvis ikke så lang ventetid, hvilket jeg er glad for. Slutningen på ’Infernoet’ er nemlig ufatteligt nervepirrende, og efterlod mig nok med omkring 100 spørgsmål, som jeg meget gerne vil have besvaret, hvilket forhåbentlig sker i ’Dødskuren’, som bogen kommer til at hedde.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *