“Maze Runner – Feberen” af James Dashner

Maze runner 5

Originaltitel: The fever code
Forfatter: James Dashner                  Serie: Maze runner
Oversat af: Thomas Munkholt
Genre: Science fiktion

Sidetal: 331
Forlag: Høst og Søn
Udgivelsesdato: 10. februar 2017

 

 

 


Tak til Høst og søn for anmeldereksemplaret

Skøn bog fyldt med løgne, hemmeligheder, manipulation og meget mere. Hvis du kan lide ’Maze runner’ serien, skal du helt sikkert læse denne.

streg

Resumé

Menneskeheden nærmer sig sin undergang. Havene er steget, floderne er udtørrede og en farlig virus har dræbt store dele af verdensbefolkningen. Kun nogle få er immune overfor den. WICKED prøver ihærdigt at finde en kur ved at undersøge de immune. Thomas er ikke engang 5 år, da folkene fra WICKED finder ham og tager ham med til deres forskningscenter. Han vokser op blandt læger, forskere og lærere, men lever ellers i isolation fra omverdenen. Årene går og Thomas bliver mere og mere mistænkelig overfor WICKED. Er de egentlig så gode som de selv siger?

streg

Anmeldelse

Jeg havde egentlig ikke rigtig nogle forventninger, da jeg startede på bogen, da jeg ikke har læst nogle af de andre bøger. Til gengæld er jeg vild med filmene og håbede på, at den ville være lige så god som dem. Jeg blev hurtigt fanget ind i historien igen, selvom det er længe siden, jeg sidst har set nogen af filmene. Selvom dette er den 5. bog, handler den om hvordan det hele startede med labyrintens opbygning, og hvordan Thomas og de andre blev indblandet i det. Der står bag på bogen at det anbefales, at man læser den som den sidste, selvom det jo egentlig er begyndelsen. Jeg tror, det er en god ide, for hvis man starter med at læse denne, så ved man en del flere ting, og jeg tror, at det vil ødelægge de næste bøger lidt.

Bogen er skrevet i 3.-personsfortæller med indre synsvinkel på Thomas. Det giver den samme effekt som en jeg-fortæller. Man ved stadig, hvad han tænker og føler, men det giver dog også den frihed til forfatteren, at han kan springe rundt til andre steder, hvor hovedpersonen ikke befinder sig, så han ikke er afhængig af, at hovedpersonen skal være et bestemt sted. Det får bogen til at virke mere som en film, da læseren/seeren ved ting, som hovedpersonen ikke nødvendigvis ved.

I toppen af hvert kapitel står der dato og klokkeslæt, så det virker lidt som om, man ser med på en optagelse fra et overvågningskamera. Årstallet er fra 221 til 232, så det er altså fortid, men på den anden side har de teknologi som er langt bedre, end den vi har i dag og det forvirrer mig lidt.

For mig var bogen utroligt hurtigt læst. For det første er den ikke mega lang, og for det andet havde jeg også svært ved at lægge den fra mig, da jeg først var begyndt. Jeg synes, at kapitlerne var en rigtig god længde, for jeg kan nemt kører lidt død, hvis de er alt for lange.

Personligt synes jeg, at forsiden er utrolig flot. Meget flottere end den originale på engelsk og selvom det kun er en lille del af bogen, synes jeg bare, at det gav mig mere lyst til at læse den.

Slutningen kom virkelig bag på mig, for det var noget, jeg slet ikke havde set komme. Jeg sad bare tilbage, og måtte læse det igen for helt at forstå, hvad det var, der var sket. Nu kan jeg jo desværre ikke afsløre noget, men glæd dig hvis du har i sinde at læse bogen.

I hvert fald er det en rigtig spændende bog, og jeg vil glæde mig til, at de sidste film bliver produceret.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *