“Min mors hemmeligheder” af Nikola Scott

min mors hemmeligheder

Original titel: My Mother’s shadow
Forfatter: Nikola Scott
Oversat af: Peter Carstens
Genre: Skønlitteratur
Sider: 422
Forlag: Turbulenz
Udgivelsesdato: 10. juni 2019

duo 4½

 

 

 

 

Tak til Turbulenz for anmeldereksemplaret.

En bevægende og følelsesmæssig læseoplevelse, som virkelig gjorde indtryk.
streg

Resumé

I 1958 tilbringer den unge Elizabeth en sommer hos en velhavende familie, da hendes mor er syg. Det bliver en uforglemmelig sommer, som senere får store konsekvenser for hende. 40 år senere dør Elizabeth og en fremmede kvinde dukker op på familiens dørtrin, og hævder at hun er tvillingesøster med Addie. Selvom Addie ikke tror på hende, går de alligevel i gang med at undersøge fortiden for at finde ud af, hvilke hemmeligheder Elizabeth gemte på.

streg

Anmeldelse

Jeg kunne rigtig godt lide opbygningen på ’Min mors hemmeligheder’, hvor vi befinder os i nutiden, når vi hører fra Addies synsvinkel, og så indimellem bevæger os tilbage til Elizabeths unge år i form af en dagbog. Det fungerede rigtig godt, hvor vi får afsløret små bidder fra fortiden, mens vi undervejs følger Addie og Phoebes opdagelser i nutiden.

Det viste sig også, at ’Min mors hemmeligheder’ gemte på en stor afsløring og en tragisk fortid, som jeg kunne mærke helt ind i hjertet. Den var både sørgelig og tankevækkende, og jeg følte både med den unge Elizabeth og de børn, hun efterlader, da hun dør 40 år senere. Ikke nok med at de er i sorg, så viser det sig, at deres mor muligvis har holdt noget hemmeligt for dem i så mange år.

Jeg havde nemt ved at identificere mig med Addie, som vi kommer meget tæt ind på. Hun kommer også på lidt af en rejse rent udviklingsmæssigt, da hun igennem forløbet også finder ud af, hvad hun vil med sit liv. Det trøstede mig også lidt, at selvom hun ikke er helt ung længere, så er hun ikke helt der jobmæssigt, som hun ønsker at være. Jeg står nemlig selv lidt i samme situation.

’Min mors hemmeligheder’ er den første bog, jeg har læst af Nikola Scott, og det har gjort mig nysgerrig på at læse mere fra hende. Jeg blev i hvert fald positivt overrasket over denne, som jeg ikke havde de store forventninger til, og som jeg alligevel endte med at læse på relativ kort tid. Desuden oplever jeg også tit, at hvis der kommer sig en stor hemmelighed i en bog, så bladrer siderne næsten af sig selv, og det var lidt tilfældet med denne. må også indrømme, at jeg håbede, at de ville finde hinanden til sidst. 

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *