“Miss Peregrine’s home for peculiar children” på Blu-ray

Miss Peregrines home

Originaltitel: Miss Peregrine’s home for peculiar children         Genre: Adventure, fantasy
Spilletid: 2 timer og 7 minutter 

Skuespillere: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson og Ella Purnell
Filmselskab: 20th Century Fox

Udgivelsesdato: 13. december 2016

DUO 6 stjerner

 

Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret.

Fantastisk god film på rigtig Tim Burton maner. Du vil elske filmen og alle dens fantastiske karakterer lige meget, om du har læst bogen eller ej.

streg

Resumé

Jacob er en helt normal dreng der lever et helt normalt liv, indtil hans farfar, Abraham, dør på mystisk vis. Jacob er fast besluttet på at finde ud af hvem eller hvad der myrdede hans elskede farfar. Det eneste han har at gå ud fra, er Abrahams sidste ord til Jacob. Han drager sammen med sin far til en lille ø ud for England, hvor hans farfar har boet på børnehjem. Her finder han en magisk verden med nogle børn med overnaturlige evner der har kendt Abraham. Jacob finder dog hurtigt ud af, at alt ikke er så godt og lykkeligt, som det ser ud ved første øjekast.

streg

Anmeldelse

Inden jeg havde set filmen, havde jeg store forventninger, fordi jeg har læst bøgerne. Den er lavet fantastisk efter første bog. Hollowerne ser ud, som de er beskrevet, og de forskellige karakterer er også lige efter bogen. Dog er der én stor forskel. Emma, som har evnen at kunne lave ild og Olive, som er så let at hun svæver væk, hvis ikke hun har tunge sko på, har byttet evner i filmen. I starten synes jeg, at det var lidt ærgerligt, da det har stor betydning i de to næste bøger, men efter lidt tid syntes jeg faktisk, at det passer godt til Emmas karakter, at hun kan styrer luft i filmen.

Allerede i introen synes jeg, at man bliver fanget. Der kører nemlig de her mærkelige billeder hen over skærmen, mens der står navnene på alle dem, der har været med til at producere filmen. Det giver publikum noget at kigge på og gøre sig nogle tanker om filmen, hvorimod mange andre filmintroer efter min mening godt kan blive lidt langtrukne og kedelige.

Der sker hele tiden noget, så man når aldrig at kede sig, men derfor kræver det også en gang i mellem, at man følger godt med, især hvis man ikke har læst bøgerne. Det kan godt gå lidt for hurtigt, når de forklarer om tidsløjferne, hvis man er en ny tilskuer.

Selvom slutningen er helt anderledes end i bogen, synes jeg den passer rigtig godt til. Den er meget typisk Tim Burton, og det er jeg ret vild med. Karaktererne er så forskellige og fantastiske på hver deres måde, så man kan ikke andet end elske dem.

Alt i alt synes jeg, at det er en virkelig god film, som både kan ses af børn, teenagere, folk der har kendskab til frøken Peregrines verden og folk der ikke har.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *