“Mitfordmordene 2: De smukke unge døde” af Jessica Fellowes

mittford

Original titel: Bright Young Dead
Forfatter: Jessica Fellowes
Genre: Skønlitteratur
Oversat af: Kirsten Heltner
Sider: 352
Forlag: Politikens forlag

Udgivelsesdato: 13. august 2019

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret.

En spændende historisk roman der tager en med tilbage til 1920’ernes London.

streg

Resumé

I 1920’erne er Nancy, den ældste af Mitford-søstrene hurtigt blevet en del af de unge glamourøse bohemer, der huserer i Londons natteliv. De tager ofte på natklubber og laver skattejagter, men da en af skattejagterne på Asthall Manor ender i brutalt mord, bliver stuepigen Dulcie uden videre anklaget og arresteret. Det bliver dråben for Louisa Cannon, som sætter sig for at rense Dulcie for mistanke, men morderen er måske tættere på end hun tror.

streg

Anmeldelse

Som fortsættelse på den første bog i Mitford-mordene, var det spændende at se, hvilken retning Jessica Fellowes nu havde besluttet at gå i, da bogen også bliver reklameret med som en selvstændig roman. Denne roman lægger dog vægt på andre værdier og andre personer end den første, hvilket bekræfter fortællingen i dens selvstændighed. Dog holder vi os indenfor nogle faste rammer allerede fremsat i den første bog, så det giver god mening at læse den først.

Man kan godt mærke på romanen, at Jessica Fellowes er meget historie interesseret og er en god fortæller. Skellet mellem rige og fattige i Londons miljø bliver meget tydeligt og flot fortalt, uden at gå på kompromis med historien eller omvendt. Kvinderne i fortællingen er ligeledes både stærke og skarpt i fokus med en god karakterudvikling og flere forskellige personligheder går godt i spil med hinanden, uden at det ligeledes virker for kliche agtigt.

Hvis man er til ’Stolthed og fordom’ og Elizabeths fandenivoldskhed, så er denne bog et rigtig godt bud, for vi møder nogle andre karakterer, end man normalt ville forvente i en bog om 1920’erne kvinder. Det kriminelle miljø spiller også en større rolle i denne roman end den tidligere, hvilket er kærkomment og bliver fortalt på en flot, men diskret måde, især med plottet om den stakkels Dulcie og sammensværgelsen mod hende.

’De smukke unge døde’ er en god fortsættelse på Jessica Fellowes serie og som bestemt er værd at læse. Forfatteren holder sig godt tro til sin oprindelige skrivemåde og formår at fortælle en flot og spændende historie om livet som kvinde og livet som kriminel i 1920’ernes England, uden at nogen er nødt til at gå på kompromis.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *