“Møgunge!” af Jim Lyngvild

Møgunge!

Originaltitel: Møgunge!
Forfatter: Jim Lyngvild
Forlag: Politikens forlag
Genre: Selvbiografi
Sider: 210
Udgivelsesdato: 4. oktober 2016

duo 4½

 

 

 

 

Hvad er en mand, der er designer, forfatter, viking og meget mere, egentlig inderst inde? Få svaret i ’Møgunge!’.

streg

Resumé

Jim Lyngvild er kendt af de fleste danskere. Hvis ikke for det ene, så for det andet. Men han er mere end blot den provokerende, nationalstolte designer, han er. Han er vokset op i en hård barndom, han har kæmpet sig videre og er nu i fuld gang med at udleve et liv med et gåpåmod, alle burde besidde!

streg

Anmeldelse

Jeg vidste egentlig ikke helt, hvad jeg skulle synes, før jeg åbnede bogen. Jo, jeg har da hørt om Jim Lyngvild, ja, jeg har da set ham iklædt vilde designs. Jeg ved bare ikke mere om fyren, end de fleste i Familien Danmark gør. Men blev da vækket fra min uvidenhed! Der blev startet med et stærkt forord, som måske egentlig er det, jeg husker bedst fra hele bogen (på trods af det ikke engang omhandler ham selv direkte). Det starter med at fortælle om, at der er håb, at man skal finde sit talent, og det synes jeg er en fantastisk begyndelse!

Selve bogen er fyldt med billeder, understøttende billedtekster og udtalelser fra andre om Lyngvild. Der er også gjort plads til tidligere Facebook-opdateringer, der på den ene eller den anden vis har relation til det, der står i den pågældende tekst. Bogen går tæt på, man kommer med helt fra Jim Lyngvild var lille og så til nu, hører ham sige det, man aldrig vil høre nogen sige, men som han siger alligevel.

’Møgunge!’ er fortællingen om en møgunge. Ganske enkelt. Men i ordet ”møgunge” ligger så meget mere end blot en uopdragen spirrevip. Det er en rasende samfundskritik, der virkelig vil noget, det er om diagnoser, der bliver givet til højre og venstre, om at påtvinge nogle en rolle, give dem hindringer i at nå langt, i stedet for håndsrækninger. Det er historien om en, der fandt sin plads blandt en minoritet – homoseksuel og viking, det er der ikke mange der kan prale af. Men hvorfor skulle man ikke det? Det er da skønt med en mand, der virkelig går op i sit land, byder alt velkommen!

Jeg synes det var en fantastisk fortælling! Det var en biografi, og det var meget mere end det. Vigtigst af alt var det ærligt. Jeg havde ikke fornemmelsen af, at der blev fremstillet et glansbillede til formålet på noget tidspunkt. Tværtimod. Det var rart, at det kom fra hjertet, at det blev ment! Det er det jeg savner ved mange. Man hører så tit om alt det gode, men der gemmer sig ofte noget mere dystert i folks baggrund, i deres historie, men det skal findes mellem linjerne. Her står det sort på hvidt, og jeg elsker det!

streg

Skrevet af Mia Cecilie Pedersen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *