“Mørk fortid” af Kis Baadsgaard

Mørk fottid

Original titel: Mørk fortid
Forfatter: Kis Baadsgaard
Serie: Mama McGees drenge

Genre: Erotisk roman
Sider: 389
Forlag: Nelumbo forlaget
Udgivelsesdato: 10. august 2018

duo 4½

 

 

 

 


Tak til Nelumbo forlaget  for anmeldereksemplaret.

Jeg må indrømme, at efter jeg havde læst bogen, sad jeg tilbage med blandede følelser, men jeg var meget imponeret over, at dette er forfatterens debutroman, fordi den rummer en masse potentiale.

streg

Resumé

Daniel er ganske tilfreds med livet som succesfuld bygningskonstruktør og sin familie, som altid der er for ham. Men hvad han slet ikke havde forberedt sig på, var at møde den smukke antikvitetskvinde og endnu mindre, at det er hans mor, som præsenterer ham for hende. Det slår gnister mellem dem med det samme, og de kan begge mærke begæret og kemien. Der er noget, der fanger Daniels opmærksomhed ved Victoria, men hvad? For hun er arrogant og kold og flygter fra ham hele tiden. Men han giver ikke op så let og udtænker hurtigt en plan for, at de kan tilbringe mere tid sammen.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at læse ’Mørk fortid’. Da jeg læste bagsiden af bogen, blev jeg ret hurtigt fanget, så jeg havde egentligt også ret højere forventninger, selvom jeg prøvede at lukke dem lidt ned, da det jo trods alt er forfatterens debutroman. Jeg kunne meget godt lide universet, som bliver præsenteret for os. Det hele føltes lidt amerikansk beskrevet, i form af navnene og stemningen som bliver beskrevet i bogen, selvom at vi faktisk befinder os i lillebitte Danmark. Så det var faktisk lidt hyggeligt på en eller anden måde.

Det var meget interessant, at det var Daniels synspunkter og tanker, vi fulgte mest. Det gav bogen og stemningen i bogen en meget hård tilgang på en måde, og den blev jeg en lille smule irritereret over en gang i mellem, men man fornemmer tydeligt hans facon, og hvordan han ville være i ”real life”. Dette havde jeg ingen problemer med at forestille mig, men jeg synes det til tider gjorde, at det blev for meget, og jeg følte derfor ikke den store forbindelse til hovedperson.

En ting jeg dog irriterende mig meget over, var at han blev ved med at kalde hende Snut, i næsten hver sætning og det blev en smule belastende til sidst. Vi følger derfor mindre Victoria, og jeg kunne godt have tænkt mig, at komme lidt tættere på hende og hendes fortid, som faktisk fylder en rigtig stor del af bogen og har en stor betydning.

Grunden til at det har en stor betydning, er fordi man ser en tydelig udvikling af Victoria i gennem bogen. Hun starter egentlig ud med at være rigtig fjendtlig, og hvor jeg tænkte, at jeg aldrig ville kunne forholde mig til hende, men hen ad vejen viser hun noget sårbarhed i forbindelse med, hvad hun er blevet udsat for tidligere. Jeg ville dog gerne have været endnu dybere ind i hende og hendes fortid, for at kunne forstå hendes bevæggrunde til fulde. Den følelse har jeg desværre med begge hovedpersoner, hvilket gjorde, at jeg aldrig rigtig blev fanget af dem.

En ting, som jeg godt kunne lide i bogen, var humoren mellem Daniel og hans ”brødre”, selvom den nogle gange var på grænsen til at være for meget, især i forbindelse med Ask’s sexfikseret humor. Men der var god stemning, og de var der for hinanden. Det gjorde selvfølgelig også, at jeg blev ret nysgerrig på de andre mænd, som vi møder, og jeg kan slet ikke vente med at høre deres historier også, da man tydeligt kunne fornemme, at det ikke er dem alle som er ligetil og som gemmer på en masse.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *