“Mørkeland” af Niels Krause-Kjær

Mørkeland

Original titel: Mørkeland
Forfatter: Niels Krause-Kjær

Genre: Politisk spændingsroman
Sider: 256

Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesdato: 16. maj 2019

 

 

 

 


Tak til Lindhardt & Ringhof for anmeldereksemplaret.

Jeg tror, ’Mørkeland’ er min første bog i den politiske genre. Desværre fangede den mig ikke rigtig.
streg

Resumé

Dagen før der udskrives folketingsvalg, bliver en ung fuldmægtig myrdet. Journalisten Ulrik Torp kommer på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der lader til at bruge udemokratiske og kriminelle metoder, for at forsvare samfundet mod en trussel, som de frygter kan have voldsomme konsekvenser. Sammen med en praktikant forsøger han at komme til bunds i sagen og finde frem til kernen i historien.

streg

Anmeldelse

Jeg har ikke tidligere læst en politisk spændingsroman, så jeg var spændt på at se, om ’Mørkeland’ var noget for mig. Bagsideteksten lød interessant, og den var også meget fokuseret på politik og magtspil. Jeg blev dog desværre aldrig helt fanget af den. Måske skyldes det, at jeg ikke er særlig politisk aktiv, eller også er det fordi, der går så lang tid, inden der rigtig kommer fart i handlingen.

Hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg faktisk den var lidt svær at finde ud af. Jeg kunne godt fornemme, at der lå en afsløring lige om hjørnet, men jeg synes, at der var meget fokus på Ulrik Torps dårligdom, hvis man kan kalde det det. Det er selvfølgelig forståeligt, at han ikke er tilfreds med det liv, han sidder med som en middelalderende mand, men han virker til, at han forsøger at hæve sig lidt over de andre, og mener han er bedre end dem.

Jeg havde også lidt problemer med bogens opsætning, når det kom til samtaler i bogen. Det fungerede ikke rigtig for mig med den måde, det var gjort på, og jeg ville have fået mere ud af det, hvis der var blevet brugt den lidt mere klassiske metode.

Der var dog en rigtig god historie til stede i ’Mørkeland’, som også stadig sidder i mig, efter at jeg har læst den færdig. Det har i hvert fald fået mig til at tænke på, hvordan det ville være, hvis det var virkelighed, og hvor skræmmende det ville være, at nogle magtfulde mennesker selv til styring over politik og demokrati, som det er tilfældet her. Så er du til politik, magtspil og eftertænksomhed, er ’Mørkeland’ et godt bud.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *