“Mørkets søn” af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl

Mørkets søn

Titel: Mørkets søn
Forfatter: Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Udgivelsesdato: 27. juli 2015
Sidetal: 393
Forlag: Ulven og uglen

duo 4½

 

 

 

Forsiden på ’Mørkets søn’, som Breth Design har lavet, var helt klart det der gjorde, at jeg fik en stor lyst til at læse bogen. Da jeg efterfølgende læste hvad den handlede om, blev jeg bare endnu mere sikker på, at jeg måtte give den en chance. En chance som jeg er glad for, at jeg tog.


streg

Resumé

Destan er hersker Tolvars søn og arving til tronen over Sikanias mørke folk. Han opfører sig dog langt fra som en prins, og er altid ude på narrestreger, og undgår helst alle de kedelige rådslagninger. Hersker Tolvar forsøger med hård hånd at opdrage ham, men lige meget nytter det. En dag bliver Destan tildelt en mission af sin far. Han skal bortføre Celina, lysets prinsesse, og arving til tronen over Sikanias lyse folk. Hersker Tolvar ønsker nemlig at sit folk får evigt mørke, men intet går som han har planlagt.

streg

Anmeldelse

Jeg kunne rigtig godt lide historien i ’Mørkets søn’, som fik mig til at tænke over hvordan jeg selv ville klare i deres verden. Det er opfindsomt at få skabt to slags folk, som lever så forskelligt som det er tilfældet her. Den ene folkefærd bor under jorden, og er vågen i ”nattetimerne”, mens den anden bor ovenpå overfladen, og lever i de lyse timer, hvor solen er fremme.

Dette var med til at gøre den særligt interessant for mig, da jeg føler mig ret sikker på, at jeg ikke har læst en bog hvor det samme var tilfældet. Derudover går den ind og henvender sig til en bred målgruppe, fordi man som ældre kan vælge at gå mere i dybden med handlingen, men samtidig får fortalt en utrolig spændende historie.

Det skiftede meget hvem man hørte historien fra, så jeg skulle indimellem lige være vågen, og finde ud af hvem jeg nu befandt mig hos. Jeg synes dog aldrig det blev rodet, og det fungerede rigtig godt, så man fik af vide både hvad lyset folk tænkte, men også kom tæt på det mørke folks tankegang.

Forsiden til ’Mørkets søn’ er virkelig lækkert. Det var helt klart det der lokkede mig først til at læse mere om bogen, og da bagsideteksten lød spændende, fik jeg hurtigt en iver efter at læse historien. Og sikke en historie. Der er masser af ting man kan trække ud fra handlingen, såsom forældresvigt, misforståelser, forældrekærlighed, fattig vs rig osv.

Jeg kunne ikke undgå at knibe nogle tårer, da jeg kom til de sidste sider. Jeg havde slet ikke forventet sådan en slutning, og jeg blev også noget overrasket over den drejning historien tager. Derfor er det også min plan at læse den næste, når den udkommer, da ’Mørkets søn’ er første bog i en trilogi. Hvis du trænger til en god fantasyhistorie med indhold og omtanke, kan jeg kun anbefale dig at komme i gang med at læse denne bog.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *