“Mopper og mig” af Ann ”Mopper” Christiansen og Linse Kessler i samarbejde med Michael Holbæk

Mopper og mig

Original titel: Mopper og mig
Forfatter: Ann ”Mopper” Christiansen og Linse Kessler i samarbejde med Michael Holbæk
Forlag: Politikens forlag Genre: Biografi
Sider: 239
Udgivelsesdato: 29. maj 2017

DUO 6 stjerner


 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret.

’Mopper og mig’ er en biografi, som fortæller om hele Danmarks Mopper og ikke mindst Familien fra Bryggen’. Den endte med at røre mig meget mere, end jeg havde forventet!

streg

Resumé

Mopper og mig er historien om familiebånd, opvækst, kærlighed, opdragelse og det at miste. Den fortæller især historien om hele Danmarks Mopper, hvor vi starter tilbage da Mopper var en helt lille pige og boede i Salisbury og frem til Moppers død 21. november 2016. Herefter følger en tid, hvor Linse får sat ord på sin sorg med at miste sin mor, og hvad der sidenhen er sket.

streg

Anmeldelse

Jeg har læst Linses bog ’Jeg gør, hvad jeg vil’ alene af den grund, at jeg bare synes hun er hammer sej, og fordi jeg har den dybeste respekt for hende og det hun kæmper for. Det er så fedt, at hun ikke finder sig i noget pis fra nogle, og så synes jeg det er virkelig skønt, at se en familie som holder så meget sammen, som det er tilfældet med Familien fra Bryggen. Det kunne vi alle sammen godt lære lidt af. Alting behøver ikke være perfekt og vi må simpelthen lære at acceptere hinanden som vi er hver især.

’Mopper og mig’ fortæller især historien om Mopper og hvordan hun ved en misforståelse kom til Danmark og hvordan hendes liv ellers udformede sig derfra. Jeg kan rigtig godt lide den humor, og det glimt i øjet, som jeg kunne fornemme hele vejen frem til lige omkring Moppers død. Det har været meget tydeligt ud fra programmerne på TV3 med Familien fra Bryggen, at de er en familie, der vægter sammenhold og respekt for hinanden rigtig højt, og ud fra de programmer, ser det bare ud til at være en virkelig dejlig familie.

Jeg kendte faktisk ikke meget til Moppers historie, på trods af at jeg har set stort set alle afsnit på TV3, men Mopper har altid virket lidt mere privat i mine øjne. Hun forstår virkelig at bringe smilet fra på manges læber, og hun har helt sikkert også bidraget til en del latter rundt i Danmarks stuer, så jeg synes det er så fint, at Linse alligevel besluttede at gøre ’Mopper og mig’ færdig, da jeg kunne forestille mig, at det også har hjulpet hende i sorgen, at have dette minde, at se tilbage på.

Bogen er spækket op med billeder og beskedudvekslinger, som bidrager til at bogen er utrolig let at læse. Der er også mange samtaler til stede, og det fungerer faktisk virkelig godt. Jeg kunne faktisk forestille Linse og Mopper snakke sammen, på den måde som deres samtaler er blevet skrevet ned på. Bogen giver helt klart også et bedre billede af, hvad Mopper har været igennem i sine unge dage, og jeg synes faktisk den var virkelig hyggelig at læse.

Jeg var dog slet ikke forberedt på, hvor hårdt den ramte mig, da Linse fortæller om tiden op til Moppers død, og efterfølgende hvordan hun tackler at miste sin mor og bedsteven. Det ramte mig bare lige som en forhammer, og jeg kunne slet ikke styre mine følelser. Jeg begyndte bare at græde, da jeg på mange måder kan identificere mig med den smerte, Linse lige har været igennem og stadig går igennem, da jeg selv for 5 år siden, mistede min mor. Og som Linse selv skriver i bogen, så har hun nu oplevet to forskellige måder at miste på.

To måneder efter at Linse mistede sin mor, mister hun nemlig også sin bedsteven, som blev skudt. Linse nåede ikke at få sagt farvel eller se ham i live en sidste gang, hvilket var det samme tilfælde med min mor, der døde meget pludselig i en alder af 50 år på grund af en hjerneblødning. Det har også bare bekræftet mig i, at vi skal få det bedste ud af det vi har, da vi kun lever en gang. Derfor ramte de sidste sider mig også ekstra hårdt, fordi jeg kunne relatere til de følelser Linse havde, da hun mistede sin mor. ’Mopper og mig’ er en bog, der alligevel rummer et stærkt budskab – lev livet og del det med dem du holder af. En bog, som får mine varmeste anbefalinger.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *