“Mortal Engines 2: Forrædernes fest” af Philip Reeve

Mortal engines 2

Original titel: Predator’s Gold
Forfatter: Philip Reeve
Genre: Science fiktion
Oversat af: Lasse Schmidt
Sider: 320
Forlag: Alvilda

Udgivelsesdato: 20. november 2018

DUO 6 stjerner

 

 

 


Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

Næste led i serien om Tom og Hesters kamp for overlevelse. Denne gang både sammen og separat.

streg

Resumé

Tom og Hester blev bragt sammen under dramatiske begivenheder. Nu strejfer de sammen rundt, efter at de har mistet deres hjem, venner og familier. Farerne lurer dog alle vegne, så Tom og Hester må søge tilflugt i en by hærget af pest, hjemsøgt af spøgelser og fyldt med dødelige hemmeligheder.

streg

Anmeldelse

Så er fortsættelsen til ’Mortal Engines’ kommet og hold da helt op, det var noget af et brag. Den forrige bog sluttede ellers godt af med en kæmpe eksplosion i London, hvor Tom så sin fødeby brænde op, og nu var på flugt sammen med Hester Shaw. Der var rigtig mange måder Philip Reeve kunne have startet den næste bog på, men jeg synes at han træf det rigtige valg.

Vi er sprunget to år ud i fremtiden, hvor Hester og Tom lever ombord på Jenny Hanvier. De er forelskede og strejfer rundt fra træk by til træk by. Det er utroligt fedt, at vi, som læsere, også får muligheden for at trække vejret og slappe af sammen med karakterne, i stedet for at de hele tiden er på flugt, og det er helt umuligt for dem at opbygge nogen som helst form for forhold. Vi bliver mere introduceret til Hester og hendes liv og tanker i denne bog, hvilket er utroligt interessant og giver en god dybde til karakteren.

Philip Reeve henter også nogle klicher ind som f.eks. den anden kvinde, som skal stå i vejen for Tom og Hesters forhold. Han er derimod rigtig god til at holde fokus på det oprindelige plot og den råde tråd, så vi ikke ender ud på et sidespor. Vi bliver dog samtidig tirret nok til at holde med forskellige karakterer, mens vi samtidig græder og griner med dem undervejs.

Undervejs i bogen udvider Philip Reeve også sit univers utroligt meget. Der kommer flere byer og samfund til, på en nem og overskuelig måde for læseren, så vi virkelig kan følge med. Det bliver kun mere interessant, og man bliver fuldstændig opslugt af alle de nye ting, som Philip Reeve introducerer til os i ’Forrædernes Fest’.

Bogen får 6 stjerner, fordi den er spækket med drama, kærlighed og krig. Philip Reeve udvider sit univers og tager os læsere med på en endnu bedre rejse end i ’De rullende byer’.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *