“Mortdecai” på DVD

Mortdecai

Titel: Mortdecai
Genre: Komedie, drama
Spilletid: 1 time og 47 minutter 
Udkom: 21. maj 2015 
Skuespillere: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow
Selskab: Nordisk Film

2 stjerner DUO

 

 

Når Johnny Depp ikke formår at redde en film, så ved man, at filmen er ringe. Af en komedie at være var ‘Mortdecai’ ret kedelig og i den grad pinlig.

Resumé

Den tæt på fallerede kunstsælger Mortdecai hjælper den britiske efterretningstjeneste med at finde et forsvundet maleri, for nationens sikkerhed er i fare. I en kamp mod den russiske mafia og andre pengegriske instanser må Mortdecai bruge al sin charme og hans trofaste hjælper Jock for at få den eftertragtede løsesum. Samtidig må han forsøge at holde på sin kone, der ikke er helt tilfreds med hans nyerhvervede overskæg.

Anmeldelse

Ærligt, så fangede ‘Mortdecai’ aldrig min interesse igennem sin spilletid. Jeg kan godt lide en god komedie med lidt fart på, men her leveres simpelthen ikke. At bruge de samme jokes gang på gang på udtømmelig maner, til seeren er så træt af at høre på dem, at man griner, fordi man har ondt af manuskriptforfatteren, er ren falliterklæring.

Nogle gange kan komedier være så platte, at de er sjove, men i dette tilfælde var affæren blot kedsommelig. Selvom filmen er stjernespækket, kan castet ikke redde det haltende manuskript: der mangler struktur og sammenhæng. Forskellige indspark virker som et forsøg på at skabe komik, men det hænger bare ikke sammen. Overgangene mellem de forskellige steder på Mortdecais rundrejse, hvor man ser et shot henover storbyen, hvorefter dens navn buldrer henover skærmen, er blot et eksempel på filmens forsøg på at være cool.

Derudover var Johnny Depps dramatiserede voiceovers med drivende accent for meget. Depp spiller overdrevet og pompøst den luksuriøse, britiske herre, der er intet mindre end gakket og minder mig om Mister Bean på mange måder. Udover jeg rent faktisk griner af Mister Bean, når han trisser rundt på TV-skærmen. Depps performance bliver for meget med hans skærende, anstrengte mimik, der skal understrege pointer, der aldrig når i mål.

En godt betrådt cliché bliver ikke bedre, når den gentages gang på gang blot for at understrege absurditeten. I bund og grund er filmen ret så forudsigelig – et faktum, der ikke just beriger underholdningsværdien, selvom jeg selvfølgelig ikke forventer en dybere mening fra en komedie – men jeg vil i det mindste underholdes!

josefine

Skrevet af Josefine Mariendal Huus


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *