“Mystikeren” af Alyson Noël

Mystikeren

Titel: Mystikeren
Original titel: Mystic       Forfatter: Alyson Noël
Sider: 333
Forlag: Alvilda
Udkom: 12/9 2013

duo 4½

 

 

 

 

 

I 3’eren tilføjes nye karakterer, og adskillige biroller træder frem i handlingen, det giver et friskt nyt pust til persongalleriet.

streg

SPOILER ALERT; Dette er 3’eren i en serie, og der kan forekomme spoilers i denne anmeldelse.

Resumé

Dace og Cades sjæle er forbundet, hvilket gør det til umulig opgave for søgeren Daire at overvinde Cade. For hvordan kan hun slå Cade ihjel, uden også at slå hendes store kærlighed Dace ihjel?

Fanget i oververdenen tager Axel sig af Daire, mens hun frygter for hvad der er sket med Dace. Da hun endelig slipper fri, er der ingen af hendes venner der har set Dace, og hun må drage ud for at finde ham. Men det slutter ikke når hun finder Dace, for hans sjæl er væk.

Imens rumsterer Daces ekskæreste Phyre rundt, og gør det ikke nemmere for Daire. Kan hun mon redde Dace og samtidig ramme Cade?

streg

Anmeldelse

Det tog mig lige et stykke tid at finde rytmen i bogen og komme rigtig i gang, mest af alt, fordi jeg ikke lige havde styr på, hvordan den foregående bog endte, og derfor forvirrede starten mig. Men da jeg så fangede rytmen, så tog siderne farten.

I 3’eren dukker en ny karakter op ved navn Axel. Han er det mystiske aspekt af bogen, men jeg syntes ikke rigtig Alyson Noël formåede at tilføre ham nok liv og sjæl, til at han rent faktisk gjorde noget godt for handlingen, han virkede mere og mere som en ubetydelig birolle, end en egentlig karakter som havde en aktiv rolle, og kunne leve op til bogens titel. Jeg syntes han blev for passiv, og ville faktisk gerne have set mere til ham. Jeg håber i hvert fald han får en større rolle i den fjerde bog.

En anden karakter der til gengæld fik masser af liv i denne bog, var Phyre, og jeg syntes hun var en dejlig frisk karakter, og specielt en scene der var rimelig afgørende mellem Daire, Dace og Phyre var virkelig velskrevet, og en ren fornøjelse at læse, fordi Phyre havde så meget power, og det skinnede virkelig igennem.

Jeg har en tendens til at tænke, at handlingen kører lidt i ring. Hver eneste bog har det handlet om at Daire og Dace skulle overvinde Cade, og hver bog kører de i samme ring, for at finde en ny løsning på hvordan de skal slå den ellers ubesejrede Cade. Jeg havde måske tænkt at der kom en lidt anden måske større skurk ind i billedet, så det hele ikke handlede om Cade. Der kommer ganske vist lidt andre udfordringer for Daire og Dace, og Cade står lidt i baggrunden i denne bog, men stadig bliver det gentagne gange nævnt, at det er Cade som er den altoverskyggende fjende, og jeg blev faktisk lidt træt af det, fordi så blev slutningen bare for forudsigelig, når man ved der kommer et fjerde bind.

Jeg syntes bogen var en del mere spændende end de andre bøger, dels fordi vi får udvidet persongalleriet, og der kommer nogle gode scener med dem overfor Daire og Dace, de fleste ligger dog i slutningen af bogen, og en fordeling af scenerne havde måske været bedre, men når det er sagt, så syntes jeg bogen var klart bedre end de forrige. Spændingen bliver hevet op på et nyt niveau, og der tilføjes flere aspekter til dette fantastiske univers som Alyson Noël har bygget op, og jeg er i hvert fald meget spændt på at se hvad det hele skal ende med i det sidste og fjerde bind. En varm anbefaling herfra til at fortsætte serien.

streg

Stine DUOSkrevet af Stine Jørgensen


2 thoughts on ““Mystikeren” af Alyson Noël

  1. Rigtig god anmeldelse! Vil blot gøre opmærksom på, at orinaltitlen “echo” altså tilhørte bog nummer 2 i serien og ikke denne, der på originalsproget hedder “mystic”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *