“Når ingen hører dig skrige” af Stephanie Perkins

Når ingen hører dig skrige

Originaltitel: There’s somebody inside your house
Forfatter: Stephanie Perkins
Genre: Ungdomsbog
Oversat af: Dorthe Hjort Jensen

Sider: 301
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelsesdato: 19. april 2018
DUO stjerner III

 

 

 

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret.

På trods af, at jeg elskede Stephanie Perkins andre bøger, frygtede jeg lidt at læse ’Når ingen hører dig skrige’, da det ikke lige lød til at være min genre. Det fandt jeg dog ud af, at det var, og jeg blev virkelig positivt overrasket.

streg

Resumé

For næsten et år siden, flyttede Makani Young ind hos sin bedstemor i den lille by Osborne i Nebraska. Hendes forældre skulle skilles, og hun havde samtidig hårdt brug for en ny start, så derfor forlod hun Hawaii. Hun føler sig dog stadig jaget af sin fortid. Da en af hendes medstuderende på byens high school bliver brutalt myrdet, er hele byen i chok. Men det viser sig kun at være starten på morderens liste, og snart kan ingen vide sig sikre.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget nervøs for at gå i gang med ’Når ingen hører dig skrige’, da bagsideteksten beskrev bogen som en slasher-genre fyldt med blod, og umiddelbart lød det ikke, som noget for mig. Heldigvis viste det sig, at der ikke var noget at være nervøs for, og jeg blev virkelig positivt overrasket over den. Jeg havde også tænkt, at eftersom jeg var vild med Stephanie Perkins andre bøger, ville jeg også kunne lide denne.

’Når ingen hører dig skrige’ havde en spændende handling, som fik mig til at sluge bogen ret hurtigt. Det tog lang tid, inden man viste, hvem morderen var, og selv der, kunne man ikke vide sig sikker på at overleve. Det var nervepirrende og skræmmende, og historien satte sig virkelig fast hos mig.

Makani bærer rundt på en hemmelighed omkring sin fortid, som hun har valgt at holde skjult det nye sted, hun er flyttet hen. Da jeg først fik den af vide, var jeg faktisk en anelse skræmt. Samtidig er der et enormt svigt på forældrefronten, men så var det rart at se, at hendes bedstemor var så god til at tage sig af hende, når hun ikke havde andre muligheder. Hendes forældre ser hende lidt som en pestilens, og synes bare hun går i vejen for deres liv, så det er godt, at hun har bedstemoren.

Den danske titel på bogen ligger et stykke fra den engelske, som jeg synes passer bedre til historien. Jeg har prøvet at se, om jeg selv kunne finde på en bedre titel, men det er faktisk ikke lykkes, så jeg synes alligevel den er okay trods alt. Kan du godt lide blodige bøger, med fokus på venskab, forelskelse og sammenhold, er ’Når ingen hører dig skrige’ et godt bud – især hvis du godt kunne lide Stephanie Perkins skrivestil i den anden serie.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.