“Nattens Fucking Magi” af Leila Sales

hh

Titel: Nattens Fucking Magi
Originaltitel: This Song Can Safe Your Life

Forfatter: Leila Sales
Genre: Ungdomsbog
Oversat af: Randi Bjerre Høfring

Sidetal: 288
Udkom: 20. november 2014

Forlag: Carlsen

DUO stjerner 4

 

 

Da jeg først var begyndt på ‘Nattens Fucking Magi’ kunne jeg slet ikke ligge bogen fra mig igen. Bogen omhandler et alvorligt emne, men formår stadig at være let og underholdende – præcis som en ungdomsbog skal være.

streg

Resumé

Elise har altid været udenfor. Hun er anderledes end sine klassekammerater, hun går i det forkerte tøj, og lige meget hvor meget hun gør for at passe ind, er det aldrig nok. Elises største ønske efter sommerferien er at få en ven. Da det går groligt galt vælger hun i stedet at tage sit eget liv.

Elise overlever, og finder ud af at gå ude om natten, er en effektivt måde for hende at kunne klare skoledagen næste dag. For når hun befinder sig i en døs af træthed, er de skarpe bemærkninger fra de andre næsten til at holde ud.
En nat finder hun natklubben “Start”, og snart befinder Elise sig i en verden fuld af mennesker som accepter hende. Hun møder klubbens DJ, der hellere end gerne vil lære fra sig – men Elise burde have indset at det hele virkede for godt til at være sandt.

streg

Anmeldelse

‘Nattens Fucking Magi’ omhandler stærke emner, men formår på samme tid at være skrevet med et glimt i øjet. Jeg havde utrolig svært ved ikke at sidde og smile hele tiden over Elise små bemærkninger, og jeg var imponeret over forfatterens talent til at mix det sjove og alvorlige, uden det blev for meget af det ene eller andet.

Elise er utrolig ensom i skolen, da hun ikke rigtig har nogle venner og er udsat for grov mobning. Dette ændrer sig da Elise finder natklubben “Snart” hvor hun starter et venskab med pigerne Vicky og Pippa, og hun møder den charmerende DJ. Der er dog bare den ting ved Elise, at hun ikke helt har styr på hvordan det er at have venner. 

Hvis man er til bøger der handler om stærke emner som mobning og selvmord, er dette klart en bog man burde læse. Elise er et glimrende eksempel på hvad mobning kan gøre ved folk, og bogen kan virkelig få sin læser til at tænke – især efter man har lagt bogen fra sig.

Jeg ville næsten ønske at bogen havde været længere, fordi jeg simpelthen var så vild med Elise som hovedperson, men på den anden side var det også en passende længde bogen havde, og jeg føler jeg har fået fortalt den historie, der var at fortælle.

Lige nu er jeg ikke i tvivl om at jeg gerne vil læse mere fra Leila Sales, for hvis hun bliver ved med at skrive som hun gjorde i ‘Nattens Fucking Magi’, er det værd at læse.

streg

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.