“Nattens Sanger 2 – Skæbne” af Christina Bonde

Skæbne

Original titel: Skæbne
Serie: Nattens Sanger
Forfatter: Christina Bonde
Forlag: Mellemgaard
Genre: Fantasy, serie, ungdomsbog
Sider: 312
Udgivelsesdato: 6. juni 2014

DUO stjerner 4

 

 

Jeg havde håbet på lidt mere action og tempo i ’Skæbne’, og derfor tog det mig lidt længere tid at læse den, end jeg er vant til. Når det så er sagt, så er det stadig en god historie.

streg

Resumé

En tragisk oplevelse og en knusende sorg, får Victoria overbevist om, at hun skal gå sin skæbne i møde. Hendes nye eksistens bringer dog noget nyt til de ophøjede vampyrer, som hun både glædes ved, men som også gør det svære at leve med sin nye identitet. Victoria bliver pludselig midtpunkt i et spil om magt og begær, mens skæbnegudinderne gør deres budskab klart. Hun føler sig flået midt over, mens der alt imens fødes en ny skæbne, der vil samle hendes hjerte.

streg

Anmeldelse

Sproget i ’Skæbne’ er ligeså fejlfri og beskrivende, som det var i ’Besat’. Der er rigtig mange beskrivelser og hver en følelse, er så beskrevet, at man slet ikke er i tvivl om, hvordan Victoria har det, eller hvad hun må gå igennem. En gang imellem kunne jeg dog godt have brugt, at jeg selv kunne bidrage med nogle af mine egne personlige følelser, omkring hvordan jeg selv ville reagere i en given situation, fordi mine følelser ikke altid matchede Victorias.

’Besat’ havde en del mere action og tempo end ’Skæbne’, hvilket gjorde, at jeg syntes ’Besat’ var en del mere spændende og underholdende. ’Skæbne’ havde derimod en masse handling, og i hver scene skete der en ny forunderlig ting i Victorias liv, men jeg var aldrig nervøs eller bange undervejs, mens jeg læste, og det manglede jeg lidt.

Christina Bondes univers bliver rigtig tit sammenlignet med Twilight, hvilket jeg synes er ærgerligt. De deler godt nok nogle af de samme aspekter, men jeg synes også, at ligheden stopper der. Indtil videre har denne serie i hvert fald bragt noget nyt til genren hos mig, og jeg har før læst bøger, som lignede Twilight mere end dette univers. Derfor kan jeg også godt lide, at læse ’Nattens sanger’-serien, fordi jeg lærer noget nyt univers.

Jeg ville dog rigtig gerne have, at den var lidt mindre forudsigelig, så jeg skulle tænke lidt mere over det jeg oplever og ser gennem Victorias øjne. Desuden mangler Lucas lidt mere personlighed, men eftersom han ikke har nogle menneskelige følelser, er det måske svært, hvordan man skal gøre ham mere tiltalende og spændende. Jeg er i hvert fald ikke draget af ham, eller får sommerfugle i maven over Victoria og Lucas kærlighed, som kan virke lidt flad til tider, fordi han er blevet lidt en gennemsigtig karakter for mig.

Forsideillustrationen er dog virkelig lækker at se på, og er virkelig flot lavet. Den passer rigtig godt sammen med vampyrtemaet, og selve handlingen i ’Skæbne’. Selvom jeg ikke er helt fanget af trilogien endnu, så regner jeg stadig stærkt med at læse den sidste i serien der udkommer i juli, da jeg bliver nødt til at finde ud af, hvordan det hele ender. Desuden har jeg kæmpe stor respekt for Christina Bondes mod, og synes det er et flot og gennemført univers, hun har fået skabt i ’Nattens Sanger’-serien.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *