“Nemesis” af Chris Carter

nemesis

Originaltitel: Hunting Evil
Forfatter: Chris Carter

Genre: Krimi

Sider: 421
Oversat af: Rasmus Klitgaard Hansen
Forlag: Jentas
Udgivelsesdato: 21. juni 2019
DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Jentas for anmeldereksemplaret.

’Nemesis’ var en bog, der overraskede mig positivt!

streg

Resumé

Lucien Folter er den farligste seriemorder, USA nogen sinde har fanget, og han er netop flygtet fra fængslet. Robert Hunter mødte han første gang på universitetet, hvor de var værelseskammerater og to af de dygtigste studerende, der nogensinde havde taget afgangseksamen på det psykologiske fakultet på Stanford University. Robert er leder af LAPD’s Ultravoldsafdeling og efter at have spærret Lucien inde for 3,5 år siden, skal han nu se, om det kan lykkes at fange ham igen. Men Lucien har planlagt sin hævn i al den tid, så det er ikke nogen let opgave.

streg

Anmeldelse

Jeg har ikke stiftet bekendtskab med Chris Carter før, men jeg har dog set hans navn før. Derfor havde jeg en idé om, at han var en dygtig forfatter, da ’Nemesis’ alligevel er tiende bog i en serie. Jeg var også spændt på at finde ud af, om bogen kunne læses uafhængig af de andre i serien, og det viste sig at være tilfældet, da vi får en rigtig fin introduktion af Robert Hunter.

Chris Carter anbefaler dog selv, at man skal læse ’Ondskab’ for at få alle aspekter med i ’Nemesis’, da det er bogen, der forklarer lidt omkring forholdet mellem Lucien og Robert. Umiddelbart synes jeg ikke, det var nødvendigt, da det var meget tydeligt, men det kan sagtens være, at jeg tager fat i den en dag også. I hvert fald har jeg fået blod på tanden nu i forhold til krimigenren, da ’Nemesis’ var virkelig spændende, nervepirrende og tankevækkende.

Jeg kunne rigtig godt lide, at der var korte kapitler, da det satte tempo på handlingen, samtidig med at vi også skifter synsvinkel primært mellem Lucien og Robert. Det var ret vildt at befinde sig inde i Luciens hoved og finde ud af, hvad han tænkte, når han efterforskede, som han selv kalder det. Han er en meget kompleks karakter og virkelig skræmmende.

Der kom et kæmpe tvist til sidst i bogen, som jeg aldrig havde gættet mig frem til, og der var også flere gange undervejs, hvor handlingen tog en ny drejning, end det jeg havde forventet. Det var kun med til at gøre bogen endnu mere spændende, og det tog ikke lang tid at læse den færdig, da det var svært at lægge den fra mig, når jeg først var i gang. Er du til krimier, må du ikke gå glip af denne!

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *