“Noah” på Blu-ray

Noah

Original titel: Noah
Genre: Drama, Adventure
Spilletid: 2 timer og 18 minutter
Skuespillere: Russell Crowe, Jennifer Connelly og Ray Winstone.
Udgivelse: 21. august 2014
Filmselskab: Nordisk Film

duo 4½

 

Jeg havde store forventninger til ’Noah’ – måske for store – og selvom jeg blev en smule skuffet, så indfriede den de fleste af dem.


streg

Resumé 

Noah får til opgave fra Gud at bygge en ark, og derved redde et par af hvert eneste slags dyr på jorden. Gud er nemlig vred på mennesket, som behandler hinanden rigtig dårligt, og han vil derfor starte helt forfra med liv på jorden, ved at oversvømme alt der ikke er på arken. Noah møder meget modgang undervejs og pludselig er dagen kommet. Men er de klar og hvad er Guds plan med Noah og hans familie?

streg

Anmeldelse 

Jeg har det meget blandet med, hvordan jeg syntes ’Noah’ var at se. På den ene side, er det virkelig en flot konstrueret film med dygtige skuespillere, som gør underværker for filmen. På den anden side måtte jeg faktisk stoppe filmen efter 10 minutter for at sikre mig, at det var den rigtige film jeg så, fordi traileren havde givet mig et helt andet billede på, hvad det var for en film.

’Noah’ er en meget dyster og gruopvækkende film, hvor jeg indimellem fik svært ved at se på billedet på skærmen, fordi det var for voldsomt til mine nerver. I de første ti minutter, sad jeg bare og undrede mig over, hvad det var jeg så på, og prøvede på at finde en sammenhæng på det der skete. Der blev også brugt tegninger undervejs i filmen, som jeg havde svært ved at tage seriøs, og faktisk fik mig til at grine og kommentere rigtig meget på det.

Alligevel på trods af min væmmelse og til tider useriøshed, var jeg meget imponeret over ’Noah’. Jeg følte ”de gode” skuespillers smerte, jeg græd sammen med dem i deres sorg, og jeg var helt i chok over nogle af de forfærdelige scener, som jeg måtte være tilskuer til. Jeg kom meget voldsomt igennem hele følelsesregisteret og kom meget hurtigt til at medfølelse med Noah og hans familie, selvom jeg en overgang direkte hadede Noah!

Det er ikke sidste gang, at jeg kommer til at se ’Noah’, selvom den ramte mig så hårdt med dens vold, men det føles bare som om at ’Noah’ er en film, som for hver gang man ser den, vil give flere detaljer og hele tiden afslører noget nyt, som man måske ikke lagde mærke til de andre gange. Jeg synes virkelig, at det er noget interessant, som er blevet stykket sammen, men man skal være klar over, at det er en meget speciel film, som vil være svær at glemme bagefter. Så hvis du er til film med twist og som virkelig er noget særligt, så kan jeg sagtens anbefale ’Noah’, men det er så langt fra en komedie, som man næsten kan komme – så er du advaret!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *