“Nøglen” af Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

jj


Titel: Nøglen
Original titel: Eld
Forfatter: Mats Strandberg og Sara B. Elfgren
Oversat af: Kina Bodenhoff
Forlag: Gyldendal
Sider: 881
Udkom: 2014
duo 4½

 

 

 

‘Nøglen’ er sidste bog i serien om heksene fra Engelsfors, og på trods af bogen var enorm og svær at komme i gennem, formåede den alligevel at holde mig fanget.

s

Resumé

Minoo, Anna-Karin, Linnéa og Vennesa er de eneste der er tilbage i cirklen. Resten af deres venner er døde, og alle frygter at de vil blive den næste. Dæmonerne gemmer sig stadig i krogene og pigerne indser at apokalypsen er tættere på end de troede. 

Udover dette har de alle sammen også deres egne problemer at kæmpe med, men hvordan fokuserer man på kærester og familien, når en magtfuld ondskab nærmer sig?

Pigerne indser at de måske inderst inde ikke har, hvad det skal til for at stoppe dæmonerne. 

s

Anmeldelse

Jeg husker tydeligt, da jeg lagde den anden bog i serien fra mig, at jeg håbede at den sidste bog vil blive 1000 sider lang. Jeg fik næsten hvad bad om, for ‘Nøglen’ er ikke mindre end 881 sider lang!

Det kan måske godt virke lidt skræmmende at kigge på sådan en gigantisk bog, og jeg indrømmer også, at det var lidt svært at komme i gang. Dog lover jeg, at når du først er godt og vel halvvejs (alligevel en god del) at så bliver du fanget!

Ligesom de tidligere bøger i serien, starter bogen med at følge pigerne i deres personlige liv, og dagligdags problemer. Der bliver lagt meget fokus på de udfordringer man på et eller andet tidspunkt vil komme ud for i livet, og hvordan livet til tider kan virke håbløst. Bogen er meget mere end bare en fantasybog, og jeg nød bestemt at læse den.

Nu hvor jeg er færdig med bogen, har jeg den kendte “book-hangover” følelse, hvor det virker fuldkommen håbløst at begynde på en ny serie, før jeg har lagt ‘De Udvalgte’ helt bag mig.

Hvis man elsker bøger der omhandler ungdoms- og identitets problemer, og som også er fulde af magi, er ‘De Udvalgte’ uden tvivl et godt valg! Og lad dig ikke skræmme af de noget store bøger!

s


Skrevet af Mathilde Alfang

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *