“Nye horisonter” af Alyson Noël

Nye horisonter

Original titel: Horizon
Forfatter: Alyson Noël
Genre: Fantasy, ungdomsbog
Sider: 348
Udgivelse: 15. august 2014
Forlag: Alvilda

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Nu hvor serien om søgeren Daire er slut, ved jeg ikke helt hvad jeg skal mene om serien som en helhed. Det har været en blandet fornøjelse af læse den sidste bog.

streg

Resumé

Daire står overfor det endelige opgør med Richterne og Cade, Daces onde tvillingebror. Men en profeti hænger tungt over hendes hoved, der kan have enorme konsekvenser for hendes forhold til Dace. Daire må stole på sig selv og sit hjerte i en svær situation, hvor alle andre har svigtet hende. De tre verdners skæbne – Oververdenen, Midverdenen og Underverdenen – bliver sat på prøve, og det er op til Daire og hendes venner at redde verdenerne, og undgå at de falder i hænderne på Richterne.

streg

Anmeldelse

Først og fremmest vil jeg sige at ‘Soul Seeker’-serien er god! Den er ikke fremragende og den havde aldrig potentiale til at være en hyped serie. Jeg var meget begejstret i starten og for de første bøger, men min holdning er generelt dalet efterhånden. Det er også 2-3 år siden jeg læste den første bog, og min smag og læsestil har ændret sig meget med tiden, og derfor synes jeg måske bare ikke at serien var noget for mig længere.

Derimod er jeg glad for at flere karakterer har fået “taletid” i denne bog, det er ikke kun Dace og Daires synsvinkel vi skifter mellem, men Lita, Axel og Xotichl får også lov til at vise sig fra deres side, hvilket fungerede rigtig godt, for i længden kunne man blive lidt træt af kun at læse om Dace og Daire.

Jeg synes denne bog fungerer fint som en afslutning på serien, og jeg fik det endelige opgør som jeg har ønsket siden bog 1. Richterne og Cade har gennem alle bøgerne været den ultimative fjende, og det var på tide at der kom en rigtig kamp, hvor der kun stod en vinder tilbage.

De sidste 50 sider var dog rent ud sagt ikke nødvendige, og Alyson Noël kunne have afsluttet på bogen på det halve. De sidste sider blev nærmest fyldstof, hvor alle enderne perfekt skulle afrundes, meget af det kunne godt have været udeladt, fordi det måske nok var en selvfølge hvad der skete efterfølgende. Jeg må indrømme at det sidste kapitel gjorde mig en smule vred. For selvom Alyson Noël så fint har afrundet det hele, så putter hun alligevel lige en halv løs og åben slutning, så hvis hun føler for det, kunne hun sagtens fortsætte serien. Det føler jeg bare er lidt malplaceret, og jeg synes serien burde være lukket og slukket der. At efterlade sådan en lille cliffhanger til sidst, synes jeg var unødvendig, og jeg føler den kun er der, så Nöel måske kan føre serien videre, og malke den for mere indhold. Helt unødvendigt.

Hvis du kunne lide de tre andre bøger i serien, så vil du absolut også holde af at læse denne. Jeg har læst denne serie meget forskudt, efterhånden som bøgerne udkom, og det var ikke specielt godt for min læsning af serien. Jeg havde glemt hvad der var sket i den forrige bog, og jeg var ikke helt med på hvad der skete så i bogen, mens jeg læste den. Hvis man læser de her 4 bøger i rap, så vil jeg dog mene at man er godt underholdt. Stilen er meget ens i forhold til de andre bøger og den er på samme niveau, men da det er den afsluttende bog, vil jeg måske påstå at den lige er tanden bedre end de andre bøger.

streg

Stine DUOSkrevet af Stine Jørgensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *